19 Temmuz 2009 Pazar

İHD 23. yaşını kutladı

12 EYLÜL darbesinin getirdiği baskı ve saldırılara, travmalara ve o dönem cezaevlerinde yaşanan ölümlere karşı kurulan İnsan Hakları Derneği (İHD) 23 yaşını doldurdu.
12 EYLÜL darbesinin getirdiği baskı ve saldırılara, travmalara ve o dönem cezaevlerinde yaşanan ölümlere karşı kurulan İnsan Hakları Derneği (İHD) 23 yaşını doldurdu. İHD yeni yaşını resepsiyonla kutlarken, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, ihlallerin olmadığı bir ülke diledi.
17 Temmuz 1986 yılında, aralarında tutuklu ve hükümlü yakınları, avukatlar, gazeteciler, hekimler, mimar ve mühendisler, yazarlar ve akademisyenlerin de bulunduğu 98 kişinin kuruculuğunu üstlendiği İHD 23 yaşını doldurdu.
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Toplam 28 şube, 3 temsilcilik ve yaklaşık 11 bin üyesi olan İHD, yeni yaşını genel merkezinde bir resepsiyonla kutladı. İHD kurucuları ve eski genel başkanları, DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, DTP Milletvekilleri Bengi Yıldız ve Sırrı Sakık, Sosyolog İsmail Beşikçi, Barış Meclisi Üyeleri Seydi Fırat, İmam Canpolat, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, DTP, EMEP, SDP yöneticileri ile Danimarka, ABD, Kanada büyükelçileri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi resepsiyona katıldı.
Burada konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Mücadele bedelsiz olmuyor, insan hakları savunucuları üzerindeki baskılar devam ediyor” diyerek, Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Filiz Kalaycı ile Onur Kurulu Üyesi Yüksel Mutlu’nun halen tutuklu olarak cezaevinde olmalarını örnek gösterdi. (ANKARA)