17 Temmuz 2009 Cuma

‘HÜKÜMET, ZAMMI AL BAŞINA ÇAL!

KESK üyeleri hükümetin kamu emekçilerine yaptığı yüzde 4,5 oranındaki zammı Ankara ile İzmir’de yapılan basın açıklamalarıyla protesto etti. KESK Ankara Şubeler Platformu, Hükümetin kamu emekçilerine yaptığı yüzde 4,5 oranındaki zammı protesto etmek için maaş bordrolarını yaktı. Kızılay Yeni Karamürsel Mağazası önünde bir araya gelen eylemciler sık sık “Hükümet zammını al başına çal” sloganı attı.
Burada eylemciler atında konuşan KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, “Bugün bordrolarımızı yakıyoruz. Çünkü siyasi iktidarın kamu emekçilerine yaptığı yüzde 4,5’luk zammı kabul etmemiz mümkün değil. Hükümetin yandaş sendikalarla her yıl sahneye koyduğu ve artık komik bir yanı dahi kalmayan toplu görüşme komedisini reddediyoruz” dedi.
Kamu-Sen’in ve Memur-Sen’in Hükümete karşı gereken tavrı almadıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti: “Sendikalar hak arama örgütleridir. Eğer gerçekten kendinizi sendikal mücadelenin bir parçası olarak görüyorsanız sendikacılık oynamayın. Bu siyasi iktidar döneminde emekçilerin reel kaybının yüzde 30’ları aştığını, gıdada alım gücünün 22 Temmuz’dan bu yana geçen 2 yılda yüzde 40 eridiğini unutmayın. Harcama çekleri peşinde koşmayın, hak alma mücadelesi verin. Hükümetin çıkarlarını değil üyelerinizin, kamu emekçilerinin çıkarlarını savunun.” Şimşek, hükümete kamu emekçileriyle toplu görüşme masasına oturma çağrısında bulundu.