18 Temmuz 2009 Cumartesi

JİTEMci ARİF DOĞAN TANIDIK NEDENLE TAHLİYE EDİLDİ: SAĞLIK SORUNLARI

Ergenekon soruşturmasının tutuklu sanıklarından JİTEM'in kurucusu emekli Albay Arif Doğan "sağlık sorunları" nedeniyle tahliye edildi. Albay Doğan hakkında daha önce verilen sağlık raporunda, 'cezaevi şartlarında tedavi ile şifa bulamayacağı' belirtiliyordu. Rapor üzerine avukatları müvekkilerinin tahliyesi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuşlardı. Mahkeme Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan istenen raporu bekliyordu. Beklenen rapor Adli Tıp'tan geldi ve mahkeme tahliye kararı verdi.
Soruşturma kapsamında 15 Ağustos 2008'de Ankara'da tutuklanan Arif Doğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 1.Dahiliye bölümünde tedavi ediliyordu. Müvekkillerinin hastalığının belirlenmesi için hastaneden Doğan'ın avukatlarının rapor istemesi üzerine, hastanenin Sağlık Kurulu Başkanlığınca bir rapor düzenlenmişti.
Raporda, hastanın "dördüncü aşamada kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, geçirilmiş koroner by-pass operasyonu, koroner stent uygulaması, diabet, orta derecede işitme kaybı, diyabete bağlı görme bozukluğu, sol ayakta daha şiddetli olan düşük ayak sendromu ve anksiyete bozukluğu"nun tespit edildiği kaydediliyordu. Raporun sonuç bölümünde ise "mevcut hastalıklar tedavi ile sonlandırılacak tipte değildir. Halen içinde bulunduğu tedavi koşulları kişide psikolojik sıkıntı ve stres kaynağıdır. Rahatsızlıkları cezaevi koşullarında tedavi ile şifa bulamaz" deniliyordu. Ergenekon davasından yargılanan kritik konumdaki çok sayıda sanık yine sağlık nedenleri ile tahliye edilmişti.