28 Temmuz 2009 Salı

MUNIR DISKAYAYI ANDIK

26 Temmuz Pazar günü Almanya’nın Berlin kentinde 30 Temmuz 1979 yılında Adana da sulama kanalında yitirdiğimiz TKP/ML Hareketi’nin MK üyesi Münir Dışkaya yoldaşı andık. Bir yoldaş devrim şehitleri anısına saygı duruşu çağrısıyla başlayan anma etkinliğine bir yoldaşın şiir okumasıyla devam etti ve ardından bir yoldaş Münir Dışkaya yoldaşın yaşamı ve mücadelesi anlatan konuşmayla sürdür. Yoldaş konuşmasında Münir yoldaşın kaybı erken ve büyük bir kayıp olduğuna vurgu yaptı. Tam da komünist harekete daha fazla yararlı olacağı bir zamanda kaybettik sözleriyle konuşmasına devam eden yoldaş Münir yoldaşı Anılarını yükleyerek geleceğimize, omuzlarımız da ağırlığını bırakarak görevlerinin, bir de avuçlarımıza ateşten bayrak, hep gidenlerin ardı sıra keşke görmeseydik, tanımasaydık diyorsak da yine sevinç ve gururunu duyarız, umutlu yürüyüşlerin ve içten yoldaşların. Biliriz ki geleceğimizin yılmayan direniş neferleri, karanlık gecelerimizin kızıl yıldızlarıdır onlar. Ne kadar acı verse de bir anda terk edişleri bizi, birden çıkıp gelecekler alınlarında ter damlalarını silerek, gülen yüzleriyle merhaba yoldaş diyecekler çalışmalarımızı denetlercesine!
Bazen imkansızı yaşamak yaratmak gibi, fakat yanar yine kavganın içinde canımız. Öfkemiz parçalar kayaları, tutamayız içimizde birikip gözlerimizde boşalan sağanak yağmuru, sel olur yoldaşlığa bağlılık, yaşama sımsıkı sarılış ve aydınlık günlerin hatırına verilen kavgada, devrime bağlanış ve direnir umut. Hep yeniden başlanır, onun için yakalayamayız zamanı ve hep yeniden yaratırız zamanı. Bugün kavga zamanıdır artık, Münirleri, İrfanların, İboların, Kemallerin, AliEkberlerin ardılı olma, yani komünist olma, kendi külünde yeniden yaşam ve Anka Kuşu'nun kanadından tutup gökyüzüne uçma zamanıdır.
Münir yoldaş seni yazmalı ve genç kuşaklara tanıtmalıyız. Senin cesaret, coşku,engel tanımayan ve yoktan var eden önder militan yanını yeniden hatırlayıp ayağa dikmeliyiz. Seni bir sıcak ayında tanıdım ve güleç yüzünle, tartışmadaki kararlılığın ve örgüte sahip çıkarken ki kartal bakışlarınla yoldaşça kenetlendik. Yıkıntılar ve güvensizlikler, yokluk ve yoksunluklar içine omuz omuza vererek zorlukları aşmayı yaşadık. Yoldaş için herşeyini vermekten geri durmayan feda ruhuna tanıklık ettik ve senin gibi yoldaşlarla omuz omuza sosyalizm kavgasını örme savaşımı içinde olduğumuz için hep gurur duyduk ve senin yarım bıraktıklarını tamamlamaya söz verdik ve eğilip bükülmeden bugün kavganı ileriye taşımaya çalışıyoruz. Sözleriyle konuşmasını sonlandırdı ve ardından Münir yoldaşı yakınen tanıyan bir yoldaş anılarını ve ondan bugüne taşımamız gereken komünist özellikler vurgu yaptı.
Şehitlere sahip çıkmanın önemine vurgu yapan yoldaş devrimci mücadeleyi geriye düşmüş durumundan ayağa kaldırmak için daha sıkı mücadeleye sarılmak gerektiğini söyleyerek Münir yoldaşı anma etkinliği sona erdi.

Münir Yoldaş Ölümsüzdür !
Anıları Mücadelemize Rehber Olacaktır !

27.07.2009
Berlin DHB taraftarları