2 Mayıs 2009 Cumartesi

1 MAYIS TAKSİM YASAĞI DIRENE DIRENE DELİNDİ !

DHB okurları olarak yıllardır süren 1 Mayısın Taksimde kutlanması kararlılığımız bu yılda devam etti. Günler öncesinden başlayarak Taksim hedefimizi yığınlara taşımaya çalıştık. 1 Mayıs günü 1 Mayıs Taksim alanında olmak için yola çıktık. Pangaltında toplandık ama polsisin kuşatması ve saldırılarıyla karşılaştık. Devrimci akmlarla ortak bir hatta faşist kuşatma ve saldırları parçalamak için dişe diş ir direniş sergileidk. Kuşatmayı yaramak ve taksime çıkmak için değişik yolları denedik. Her seferinde polisin barikatı ve saldırılarıyla karşılaştık. Polis sivil faşist çeteleri öne sürerek devrimci direnişi etkisiz hale getirmeye çalıştı. Neki bu saldırılar devrimci birleşik direniş karşısında boşa çıktı. Devrimciler inatla ve isararla dişe diş bir mücadele yürüttüler. Direnişde siper yoldaşlığı egemendi.
DHB okurları olarak iki grup halinde değişik alanlarda Taksimi zoralayan direniş hattında dövüştük. Kararlı ve inatçıydık, direnişçilerde yüksek moral vardı. Bu devrimci kararlılık ki düşmanı korku içine itiyordu. Direnişçilerin ezici çoğunluğu gençlikti. Buda gençliğin devrim için örgütlenip harekete geçirmenin ne kadar aciliyet taşıdığını gösteriyor.
Bilindiği üzere, uzun ve zorlu mücadeleler sonucu 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı olarak kazanıldı. Sırasa taksim yasağının aşılması geliyordu. Günler öncesinden başlayarak faşist diktatörlük ve emir eri AKP hükümeti 1 Mayısı kendi istediği sınırlar içine hapsetmeye çalıştı. Faşist diktatörlügün bilinen halk düşmanı böl, parçala ve karala taktikleri doğrultusunda hareket ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. 1 Mayısı Taksim alanı Taksim de kutlamak için taksime çıkmayan çalışan onbinlerce işçi,emekçi ve devrimci sokaklarda üzerimize yağan boya, su ve bitmek bilmeyen gaz bombaları ve coplara karşı güçlü direniş örerek yanıt verdik. Ama faşist baskı ve saldırılar Taksim direnişçilerinin daha güçlü Taksim şiarıyla ileriye atılmalarına engel olamadı. 1 Mayısı Taksimde kutlamak ve yasakları parçalamak için Taksimde direnen devrimciler ve emekçiler, gözaltına alındı, ağır yaralananlarımız oldu. Bunların hiç biriside Taksimin direniş alanı olmasına engel olmadı. Biz devrimci gruplarla omuz omuza vererek faşist kuşatmayı yarmak için dövüştük ve her türlü saldırıya karşı durduk. Başımız dik alnımız açık bir şekilde yürüdük Taksim'e!
Faşist diktatörlüğün sendikalara ve bazı demokratik kurumlara izin vererek devrimcileri dıştalama taktiğii Taksim direnişin içten bozma ve çökertme yaklaşımı devrimcilerin kararlılğı ve bazı sendikaların kararlı tutumu sonucu boşa çıkarıldı.
1Mayıs işçi bayramının 1 Mayısı alanı Taksim de kutlanması kararlığı faşist diktatörlüğün yasak zincirini kırdı ve yıllardan bu yana işçi ve emekçilere yasaklanana Taksim 1 Mayıs kutlamasına fiili olarak açılmak zorunda kaldı.Yasaklar, provakasyon yalanları, tehditler vb sökmedi ve binler Taksim alanına çıkarak işte 1 Mayıs İşte Taksim şiarını yükselttiler. Taksime sınırlı sayıda kutlamacıya açma dayatmaları devrimcilerin kararlılığı sayesinde aşıldı ve Taksimin esas sahipleri emekçiler ve devrimciler 1 Mayıs alanında, 1 Mayısı kutladılar. Şimdi görev Taksime konan 1 Mayıs kutlama yasağının tümden parçalanması ve 2010 yılında 1 Mayısı Taksim alanında özgürce kutlamaktır.
Taksimi Direne Direne Özgürleştireceğiz ! Yaşasın Taksim Direnişimiz !Yaşasın 1 Mayıs !

Istanbul DHB Okurları