11 Mayıs 2009 Pazartesi

6 MAYISIN DİRERİŞÇİLERİ DENİZ YUSUF VE HÜSEYİNİ ANDIK

DHB okurları olarak 10 Mayıs da DHB merkezi büroda 6 Mayıs 1972 yılında faşist diktatörlükçe idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf aslanı anma etkinliği düzenledik. Bir yoldaşın saygı duruşuyla başlattığı anma etkinliği, şiirlerle devam etti ve 6 Mayıs nedir ve dünden bugüne taşınması gereken devrimci ruh ve öğrenilmesi değerle neler olması gerektiğine ilişkin bir yoldaş konuşma yaptı.
Yoldaş 6 Mayıs direniştir ve bundan öğrenmeliyiz sözleriye başladığı konuşmasına şunu biliyoruz ki, devrim için savaşarak şehit düşen devrimcilerin gerçek ve tek mirasçısı komünistler, devrimciler ve emekçilerdir.” sözleriyle devam etti.
Gerçekten sınıf mücadelesinde kararlılıkla ilerlemeden, hatalardan arınıp doğruları geliştirerek revizyonizm ve oportünizme karşı mücadele edilmeden, devrimcilerin mirası sürdürülemez. Devrimci miras, devrimle hiç bir bağı kalmamış, yalnızca nostalji takılan reformist tatlı su balığı Abbas yolcuların bezirgan anlayışının harcayacağı bir şey değil, Bizlere sorumluluklar yükleyen, mücadeleci gücünü artıran ağır bir yüktür. Devrimcilerin kararlı ve uzlaşmaz devrimci tavrını benimseyen ve onu geliştirenler, o mirası devam ettirmeye hak kazanabilir. Yoksa kuru gürültücü miras bezirganlığı değil.
Biz Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan kararlı bir biçimde, faşist diktatörlüğe karşı çıkışları ve militan mücadelesini benimsemeliyiz. Bu tavrı bugün faşizme ve sermayeye karşı karalılıkla bayraklaştırmalıyız. Deniz Gezmiş ve yoldaşları emperyalizm, faşizme ve kurulu düzen karşı devrim için mücadeleye atılmışlardır. Ve faşizme karşı devrimci mücadelenin simgesi olmuşlardır. Deniz gezmiş ve yoldaşlarının faşizme karşı boyun eğmez devrimci direnişleri sınıf savaşımında bir silah olarak benimseyip, bu kararlılığı yığınların tükenmez enerjileriyle birleştirmek olmalıdır. Nasıl ki emekçilerin bağrında ortaya çıkan köylü ve halk kahramanlarının tutumlarını örnek alıp, Onu komünist bir anlayışla benimsiyorsak, Denizi Gezmiş ve yoldaşlarının kararlı ve devrimci militan tavırlarında benimsemeliyiz.
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan mücadeleye atıldıklarından darağacında nefeslerini verdikleri 6 Mayıs 1972’de takındıkları kararlı devrimci tutuma kadar uzanan devrimci süreç miras olarak yaşayacaktır. Bu devrimci direnişçiliği ve sisteme karşı cepheden devrimci saldırıyı unutturmak yolundaki sinsi girişimler yada saldırılar başarılı olamayacaktır. Ama komünist devrimciler, proletaryanın bu militan devrimci tavrını benimserken, Onların küçük burjuva önyargılarının ve mücadele anlayışlarını aşarak zafere doğru kararlılıkla ilerleyecektir
Her 6 Mayıs da oturup muhasebe yapıyor yoldaşlarımız; Paris Komünü’nden Ekim Devrimine, Latin Amerika’dan Irak’a, Yunanistan’a Filistin’e ezilenlerin ve sömürülenlerin idealleri için bayraklaşanların bakışları altında. Eğip bükülmeden, her şeyi yalın gerçekliğiyle ele alıyor yoldaşlarımız. Şehitlerimizin uğruna düştükleri, ellerimizde bayraklaşan yayınları kaç kişiye götürdüm? Kaç yoksul sofralara konuk oldum? Kaç yürek aydınlattım?
Mayısın kavga dolu, yoldaşlık dolu mevsiminden geçiyoruz. Örgütleniyor, kavgaya atılıyor ve daha sıkı sarılıyoruz mücadeleye. Her adım sancılı, her adım acılı; hepsi habercisi oysa ki. Bu sancı, başarının sancısı. Her gün yeniden doğuyoruz, her gün öğreniyor, gelişiyor, öğretiyoruz. Daha bir ustalaşıyoruz kavga içinde. Sizin mirasınızla güçleniyor ışığımız.
6 Mayıs bir aynadır kavgada artık. Kendi gerçekliğiyle yüzleşmek, kendini yeniden örgütlemek, gerçeklerin yakıcı bakışları altında kendini bilince çıkarmaktır, 6 Mayıs. 6 Mayıs direniştir, kavgadır. Bir Mayıs ayında daha çok onları Denizi, Yusufu, Hüseyini dinliyoruz, onlardan öğreniyoruz ve kendi dillerinden. Kavgalarını örnek alacak ve anılarını zafere dek yaşatacağız.”
Sözleriyle konuşmasını bitirdi. Anma etkinliğine K. Bayrak, T. Dayanışma, Halkevi, D. Dönüşümcü arkadaşlarda katılarak , devrimci dayanışmanın örneğini sundular.destek oldular.
6 MAYISI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ !
Devrim ve komünizm şehitleri Ölümsüzdür
Faşizmi devrimle ezeceğiz !
Yaşasın Devrim Ve Sosyalizm Mücadelemiz !
11. Mayıs. 2009
İstanbul DHB Okurları