7 Mayıs 2010 Cuma

Güler Zere uğurlandı

Akşam saatlerinde aramızdan ayrılan Güler Zere için İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte, Güler Zere’nin katilinin AKP hükümeti olduğu vurgulandı.

DHKP-C'ye üye olduğu gerekçesiyle 34 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutukluluğunun 14. yılında damak kanserine yakalanan Güler Zere bugün 16:50 sularında hayatını kaybetti.

Adli Tıp Kurumu’nun rapor vermeyi geciktirmesi ile hastalığın son evresine gelindikten sonra hakkında tahliye kararının verilen Zere için akşam saatlerinde İstiklal Caddesi’nde bir eylem düzenlendi. “Güler Zere ölümsüzdür” pankartı arkasında toplanan yüzlerce kişi ellerinde Güler Zere fotoğraflarıyla, “Güler’in katili AKP iktidarıdır”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz”, “Tecrite hayır”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Katil devlet hesap verecek” sloganları atarak Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Birkaç dakikalığına yere oturarak bekleyen kortej “Bize Ölüm Yok” marşını söyledi.

Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında, Güler Zere’nin cezaevinden hastaneye sevk edilmesinde ve teşhis konmasında çok geç kalındığı, Adli Tıp Kurumu’nun son aşamada rapor vermediği ve Zere’yi ölmek üzere tahliye ettikleri; bu sebeple Adli Tıp Kurumu’nun ve AKP’nin Zere’nin gerçek katilleri olduğu vurgulandı. AKP’nin hasta tutsakları hastalıklarına terk etmekte, hasta olmayanları da hasta etmekte yeni yöntemler geliştirdiği belirtildi. Bu anlamda, Güler Zere’nin ölümünün “takdir-i ilahi” değil cinayet olduğu söylendi.