6 Mayıs 2010 Perşembe

Yine komünistlere sardı

Erdoğan, yine komünistlere laf attı. Başbakan, muhalefeti eleştirirken "Bunlar komünist sol zihniyet. Statükocu zihniyet" dedi. Erdoğan'ın "Geçmişe bakın bakalım yazılı bir eserleri var mı?" sorusu ise "Nasıl yani?" dedirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir defa daha kendisini eleştirenlere "komünist zihniyette olmak" "suçlama"sını yöneltti. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, muhalefeti eleştirirken "Hesap vermeyenler hesap tutamazlar. Bunlar şimdiye kadar neyin hesabını verdiler ki. Muhalefet hep gündem sapması yapıyor. Anayasa’nın dışında her şeyi konuştular. Bunlar komünist sol zihniyet. Statükocu zihniyet. Geçmişe bakın yazılı bir eserleri var mı…" diye konuştu.

Erdoğan'ın sıkça başvurduğu komünizme ve komünistlere sataşma alışkanlığı, bir başka alışkanlıkla, yani karşısındakileri "memlekete bir çivi bile çakmamış olmakla" suçlama alışkanlığıyla birleşince, Başbakan'a çok abuk bir laf ettirdi. Erdoğan, komünistleri "yazılı bir eserleri olmamakla" suçladı. Oysa memleketimizin kalburüstü yazarlarının büyük çoğunluğunun solcu, komünist kimliğe sahip insanlar olması bir yana, Erdoğan'ın kendisi iki gün önce aynı muhalefete yanıt verirken Aziz Nesin'in yazdığı bir metni, üstelik de bir kısmını sansürleyerek okumuştu. (Kaynak: soL)