10 Mayıs 2010 Pazartesi

CHP inanmıyor, kasette AKP'nin parmağı var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş "Bunu kimin servise koyduğuna bakmak lazım" dedi.

Yılmaz Ateş CNN'de yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın seks kaseti ile ilgili olarak konuştu. Yılmaz Ateş kaset olayında AK Parti'nin parmağının olduğunu ileri sürdü.

01.00'de yayına konulması anlamlı
Yılmaz Ateş Deniz Baykal'a suikast düzenleneceği yolundaki ihbarın da emniyet tarafından yeterince araştırılmadığını ileri sürdü. Yılmaz Ateş ihbarın 15 Nisan tarihinde yapıldığını, Anayasa değişikliği teklifinin son gününde 01.00'de yayına konulmasının anlamlı olduğunu belirtti.

Bunun bir anlamı vardır
Yılmaz Ateş ihbarın üzerinden geçen süreye rağmen ihbarın Şişli Adliyesi'nin koridorlarında kaybolduğunu belirterek kendisinin emniyet müdürü ile görüşmeye gittiği günün gecesi kasetin servise konduğunu belirtti. Kasetin yayına konma saatinin de ilginç olduğunu dile getiren Ateş, "Anayasa değişikliği görüşmelerinin bittiği saatlerde kaset servise konmuştur. Bunun bir anlamı vardır" dedi.

Yılmaz Ateş, ihbarın araştırılmak üzere gönderildiği Şişli savcılığının organize suç örgütü kapsamında değerlendirerek soruşturma için Özel Yetkili Savcılığa gönderdiğini, Özel Yetkili Savcılığın da dilekçeyi tekrar Şişli Savcılığına iade ettiğini söyledi. Soruşturmada aradan geçen süreye rağmen ihbarda adı geçen kişilerle ilgili hiç bir yasal işlem yapılmadığını belirtti.