12 Mayıs 2010 Çarşamba

İstifa eden Deniz Baykal Kılıçdaroğlu mu dedi?

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Deniz Baykal'ın genel başkanlık için Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu düşündüğün açıkladı.

NTV yayınına katılan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Deniz Baykal’ın genel başkanlık için aklından geçen ismi açıkladı. Ancak NTV'den yapılan bu açıklamanın ardından CNN Türk'te geçen son dakika haberinde ise Baykal'ın "Kafamda bir başkan adayı yok" açıklamasına yer verildi.

CNN TURK YALANLADI
CHP'de Deniz Baykal'ın genel başkanlıktan istifa etmesinin ardından yeni başkan arayışları sürüyor. "Baykal Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyor" iddiası üzerine CNN TÜRK'e konuşan CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, bu haberleri yalanladı.

CNN TÜRK: ÖRGÜTÜN ÜZERİNDE BİRLEŞTİĞİ ADAYA OY VERİRİM
Özyürek ve Cevdet Selvi Baykal'ı evinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası CNN TÜRK'e konuşan Özyürek, "Baykal Kılıçdaroğlu'nu destekliyor" iddialarını da değerlendirdi. Özyürek, "Genel Başkanımızın şu anda söylediği şu: Örgütümüz bir aday üzerinde birleşirse ben o adaya destek veririm. Baykal peki kimdir bu isimler dedi. Bende adı geçen adaylar arasında Kılıçdaroğlu da var dedim. O kadar" dedi.

NTV: BAYKAL'IN ADAYI KILIÇDAROĞLU
Özyürek, ise NTV canlı yayınındaki açıklama "Sayın Baykal ile kurultay sürecine ilişkin görüşmem oldu. Sayın Baykal’ın genel başkanlık için aklındaki öne çıkan isim, herkesin konuştuğu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Kendisi çok yetenekli bir arkadaşımız.

BAYKAL: BİR İSİM OLURSA BEN SÖYLERİM
Deniz Baykal ise genel başkan adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği iddialarını HABERTÜRK TV Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'ye yaptığı açıklama ile yalanlayarak "Aklımda herhangi bir yok, olursa da sadece ben söylerim" dedi.

HERKES GEL DERSE GELİRİM
Ama partinin tümünü temsil edebilir mi, bunu test etmek gerekiyor. CHP’nin tümünü kucaklayacak bir isim gerekiyor. Bu Sayın Kılıçdaroğlu da olabilir bir başkası da olabilir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden çıkardığım benim yorumum şu, “Herkes gel derse gelirim” diyor. Ama önceliğimiz bu iğrenç komplonun ortaya çıkarılmasıdır.

'Baykal kimi önerirse destekleriz'
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Baykal'ın önerdiği adayı destekleyeceklerini söyledi. Tekin, ''Sayın Kılıçdaroğlu ya da bir başka arkadaşımız hakkında genel başkanımız hangi karar verirse arkasında oluruz.Tabanda bir sıkıntı olmaz. Bundan eminiz'' dedi.