14 Mayıs 2010 Cuma

Ege Üniversitesi'nde linç olayı

Ege Üniversitesi'nden bir öğrenci, "terör"e karşı gösteri yapanların "şiddeti" meşrulaştırdığını, "barış" isteyen öğrencilerin can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

"Okulda can güvenliğimiz bile yok. Okulun bütün çıkışlarında öğrenci olmayan ülkü ocaklarından getirilen gruplar dün insanları kameralara çektiler. Dışarıda bir saldırı bekliyoruz. Rektörlük bu konuda somut bir adım atmadı. Üç gündür okula taksilerle gelip gidiyoruz."

Ege Üniversitesi'nden bir öğrenci 22 Ekim Pazartesi üniversitenin Edebiyat Fakültesi'nde dışarıdan kampüse giren ülkücü grupların küfür içerikli sloganlar attığını, kendi içinde bulunduğu muhalif öğrenci grubunun barış sloganları attığını, dışarıdan gelen grup İstiklal Marşı okurken ayağa kalkmayan bir öğrencinin bıçaklandığını anlattı.

Öğrenci olayı şöyle anlattı: "Pazartesi öğlen saatlerinde okula askerlerin öldürülmesi ve buna bağlı son olayları protesto eden bir grup geldi. Dışarıdan, ülkü ocaklarından gelen gruplardı. Biz, "muhalif" öğrencilerin yaşama alanı edebiyat fakültesi önüdür, her zamanki gibi yine oradaydık. Grup 'Apo'nun p.çleri', 'Bir gece ansızın gelebiliriz', 'Burada PKK'lı istemiyoruz', 'Asker burada PKK nerede?', 'Her Türk asker doğar' sloganları attılar."

"Bir arkadaşımız bıçaklandı..."

"Terörizm" karşıtı duruş sergilediğini iddia edenlerin kendilerinin "terör" oluşturduğunu ifade eden Ege Üniversitesi öğrencisi olayı anlatmaya şöyle devam etti:

"Bunun üzerine benim de içinde bulunduğum grup barış sloganları attı bir de Kürtçe "Biji Bıratiyê Gelan" (Yaşasın halkların kardeşliği) diye slogan attık.

O sırada kampüse çevik kuvvet geldi, iki grubun arasına girdi. Başka bir fakültenin kantininde aynı gün İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığı gerekçesiyle bir arkadaşımız bıçaklandı. Hafif yaralı, durumu iyi.

Milliyet'in internet sitesinde ise olay şöyle yer aldı: "İzmir'de molotof kokteylli gerginlik, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi önünde toplanan 300 öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla Edebiyat Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Topluluk Edebiyat Fakültesi önüne geldiğinde, 25 kişilik bir grup, terörist Abdullah Öcalan'ı öven Kürtçe sloganlar attı. Grup, 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Ege faşistlere mezar olacak' diye bağırdı. Bunun üzerine iki grup arasında gerginlik yaşandı. Doğu kökenli olduğu iddia edilen öğrenciler ellerindeki bir molotofkokteylini, yürüyüş yapan 300 kişilik gruba doğru fırlattı, şans eseri kimse yaralanmadı. Aynı grup, İstiklal Marşı okunurken de bölücü sloganlar atıp kaçtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim fener alayı ve konser etkinliklerini iptal etti. İptal edilen etkinliklerin 100 bin YTL tutarındaki bütçesi Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak. Taksiciler de siyah kurdele ve Türk bayrağı asarak terörü protesto etti.... Oysa bu gruba kimsenin bir müdahalesi olmadı. Zaten bu grup her gün kampüste dolaşıyor, kimse birşey demiyor. Okula gelen çevik kuvvet de bize yöneliyor. Biz iki gündür sloganlara karşılık bile vermiyoruz" dedi.