11 Mayıs 2010 Salı

Baykal’ın yasaklı videosu Türkiye’de yasak tüm dünya izliyor

Baykal'ın istifasına neden olan o video Türkiye'de yasak ama tüm dünya izliyor..

Tarih 7 Mayıs 2010. Ankara'ya bomba gibi düşen bir video tüm Türkiye'yi sarstı. O görüntülerde CHP lideri Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baydok'un seks görüntüleri olduğu iddia edildi. İddialar Anayasa tasarısını görüşen TBMM Genel Kurulu'na gelince Başbakan ilgili bakanlara talimat vererek o görüntüleri yayınlanan sitelerden kaldırılması talimatını verdi.

4 GÜN SONRA İSTİFA
Ve Deniz Baykal iddialar üzerine 4 gün sonra CHP Genel Merkezi'nde kameraların karşısına geçti. Tüm Türkiye'nin pür dikkat kesildiği o açıklamada istifasını açıklayan Deniz Baykal, video iddialarına komplo dedi ve bu komplonun iktidarın bilgisi dışına hazırlanamayacağını söyledi. Baykal'ın konuşmasında en dikkat çekici kısım ise Fethullah Gülen göndermesiydi. Video kasetle ilgili hükümeti suçlayan Baykal, isim vermeden Fethullah Gülen'in kendisini arayarak üzüntülerini bildirdiğini kaydetti. Konuşmaların üstüne Baykal'ın son sözleri "Ben size hakkımız helal ediyorum siz de bana hakkınızı helal edin.. İstifa ediyorum" oldu.

TÜRKİYE'DE YASAK TÜM DÜNYA İZLİYOR
Baykal'ın bahsedilen videosu aynı gün Erdoğan tarafından varolan sitelerden kaldırıldı. Sitelere erişim engellendi. Ancak Baykal'ın istifa dış basında yankılanınca yabancı basın videoyu yayınladı. İspanyol El Mundo gazetesi "Türk muhalefet lideri seks skandalından sonra istifa etti" başlığıyla verdiği haberde videoyu olduğu gibi yayınlıyor. El líder de la oposición turca dimite tras un escándalo sexual: "Türk muhalefet lideri seks skandalından sonra istifa etti."

İspanyol gazetesi El Mundo’nun yer verdiği ama Türkiye’de yasaklanan Baykal’ın görüntülerinin yer aldığı video için tıklayın!