5 Mayıs 2010 Çarşamba

Yıldırım’dan PKK çıkışı

Yıldırım'dan PKK'ya: Bu ahmaklar bıraksınlar enerjilerini boşa tüketmeyi, eğer bu ülkenin geleceği için söyleyecekleri bir söz varsa, bir katkı varsa gelsin bunu yapsınlar.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bölücü terör örgütüne ilişkin "Bu akılsızlar, bu ahmaklar bıraksınlar enerjilerini boşa tüketmeyi, eğer bu ülkenin geleceği için söyleyecekleri bir söz varsa, bir katkı varsa gelsin bunu yapsınlar" dedi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde "Türkiye Lojistik Öğrencileri Zirvesi" düzenlendi.

Ankara'nın batısı zengin doğusunda insan yok
Zirvenin açılışında konuşan Yıldırım, Türkiye'de Ankara'nın batısının zenginlik merkezi olduğunu, Doğu bölgelerinde ise insan kalmadığını, bu durumun da altyapı, istihdam ve ekonomik yatırımlarda sorunlara neden olduğunu vurguladı. Geçen yıl Hakkari'ye gerçekleştirdiği bir ziyarette kendisiyle fotoğraf çektiren çocuklarla yaşadıklarını aktarırken gözleri dolan Yıldırım, şöyle konuştu:

Katkı yapacaklarsa gelip yapsınlar
"O tabloyu, o manzarayı görünce ülkemin geleceğine olan güvenim öylesine arttı ki şu an bile o heyecanı yaşıyorum. Onun için bu akılsızlar, bu ahmaklar bıraksınlar enerjilerini boşa tüketmeyi, eğer bu ülkenin geleceği için söyleyecekleri bir söz varsa, bir katkı varsa gelsin bunu yapsınlar.

400 milyar dolarımız gitti
400 milyar dolarımızı bir hiç uğruna harcadık, eğer o paramız olsaydı, bugün 200 tane boğaz köprümüz, 100 bin kilometre bölünmüş yol olurdu. Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var, bu ülkenin geleceği, insanlarımızın mutluluğu için bir olacağız, beraber olacağız. Bin yıl önce biz bu senedi imzaladık. Anadolu topraklarında ne Kürt vardı, ne Çerkez vardı, ne Türk ayrımı vardı, hep kardeş olduk, hep kardeş kaldık. Bundan sonra da bunu başaracağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya hiç ama hiç kimsenin gücü yetmeyecektir."