9 Mayıs 2010 Pazar

Bir siz eksiktiniz: 'Ulusal Parti seçimlere tek girecek'

Ulusal Parti seçim tercihi belli oldu
Türk Solu dergisi öncülüğüne kurulan ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun başını çektiği Ulusal Parti; milletvekili genel seçimlerine hiçbir partiyle ittifak yapmadan katılacaklarını bildirdi.

Çulhaoğlu, Hatay'da partisinin il binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ulusal Parti'nin Kuvayi Milliye geleneğini yaşatmanın ötesinde, Türk Milletine sahip çıkma, emperyalist sömürgeye karşı çıkma ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için zorunlu olarak ortaya çıktığını söyledi.

Ülke genelinde 19 ilde örgütlendiklerini, Ekim ayı sonuna kadar da örgütlenme çalışmalarını tamamlayacaklarını bildiren Çulhaoğlu, şöyle konuştu:

Böl-Parçala-Yönet
''Hatay, Fransız sömürgesine karşı çıkmış, Atatürk'ün ulusalcı yaklaşımını tercih eden bir ildir. Bizim diğer muhalefet partilerden farkımız, emperyalizmin 'böl-parçala-yönet' ve etnik ayrıştırma senaryolarının yoğunlaştığı bölgelerde, halkımızın bize gösterdiği ilgi ve verdiği destektir. Seçimlere katılacağız ve hiçbir partiyle ittifak yapmayacağız. Bizim baraj problemimiz yok. Seçimlerde 'ulusalcılar ve işbirlikçiler' diye iki grup yarışacak.''