14 Mayıs 2010 Cuma

Muğla'daki faşist saldırıya protesto

Faşist saldırıya İzmir'den protesto; bu akşam sabaha kadar Şerzan Kurt'un tedavi gördüğü hastane önünde oturma eylemi yapılacak.

İzmir'de son günlerde Muğla'da yaşanan faşist saldırıları protesto etmek için biraraya gelen devrimci demokrat kurumlar, "Şerzan Kurt yalnız değildir Yaşasın Kürt-Türk halklarının birlikte mücadelesi" yazılı pankart açarak bir basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 250 emekçi ve öğrencinin katıldığı eylemi Alınteri, BDP, ÖDP, ESP, SDP, EDP, EMEP, İHD İzmir Şubesi, ÇHD İzmir Şubesi, TİHV İzmir Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu, Barış Meclisi, Mücadele Birliği Platformu, Halkevleri, TÜMTİS, Ege 78'liler Derneği ve Köz örgütledi.

Basın açıklamasını kurumlar adına Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Züleyha Kılıç okudu.Okunan basın açıklamasında şöyle denildi: Son günlerde, Ege Bölgesi'nde Kürt öğrencilere karşı fiili saldırılar gerçekleşmektedir. Kısa bir süre önce Manisa Demirci'de okuyan Kürt öğrencilerin evleri basılıp talan edilmiş, kendilerine fiziki saldırı yapılmıştır. Bu saldırılardan en sonuncusu Muğla Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilere yönelik olarak gerçekleşmiştir.

Politik niteliği olmayan nedenle başlayan olayda gözaltına alınan arkadaşlarının bırakılması için Hamdi Bey Polis Karakolu önüne gelen Kürt öğrencilere faşistlerin saldırması, polisin gaz bombası sıkması ve silahların patlamasıyla, Şerzan Kurt isimli öğrenci ağır yaralanmıştır. Yaşamsal olarak tehlikesi devam eden Kurt halen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım servisindedir. İlk alınan bilgilere göre bedeninde iki kurşun yarası ve kafasında kırıklar mevcuttur. Şerzan Kurt isimli öğrenciye isabet eden mermilerin kim tarafından atıldığı henüz belli değildir.

Bir süredir yaşananlar durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır. Temel sorun milliyetçilik, ırkçılık ve şovenizm zehrinin halklarımızı etkisi altına almış olmasıdır. Manisa Selendi'de Roman vatandaşlara yönelik saldırılar milliyetçiliğin ve şovenizmin izlerini taşımaktadır. Denizli' de, İzmir Kemalpaşa'da Kürt halkına yönelik saldırılar bunun en açık göstergesidir.


Basın açıklamasından sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yatmakta olan Şerzan Kurt için hastanenin önünde bu gece oturma eylemi yapılacağı duyuruldu. Eylem sırasında sık sık "Yaşasın Kürt Türk halklarının birlikte mücadelesi", "Faşizme karşı omuz omuza", "Şerzan Kurt yalnız değildir" sloganları atıldı.