17 Mayıs 2010 Pazartesi

Sav’a istifa çağrısı

Önder Sav'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına desteği CHP'yi karıştırdı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK), Genel Sekreter Önder Sav’ı kendilerine danışmadan, Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldığı için istifaya davet etti.

CHP MYK, Sav’ı ayrıca bu davranışından dolayı kınadı.

MYK Toplantısı sonrası çıkan karar Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek tarafından açıklndı.

İşte Özyürek'in o açıklamaları:
Deniz Baykal'ı etkisiz kılmak isteyen bir komplo oynuyor. İçinde bulunduğumuz dönemde Deniz bAykal'ın engin tecrübesine büyük ihtiyaç duyuyoruz. Bu yüzde 22 Mayıs'ta Deniz bAykal'ın yeniden partimize başkan olmasını tarihi bir durum olarak görüyoruz.

Sayın Genel Sekreter kurulun dışında görüş belirttiği için kendisinin bu görevden çekilmesini talep ediyoruz. Toplantıda bulunmayan İzmir milletvekili arkadaşımız da kararımıza katıldığını bildirmiştir.

Kurulumuz Kurultay çalışmalarını da değerlendirmiş ve Kurultay'ın CHP'ye yakışan olgunlukta geçmesini sağlayan her türlü çalışma devam etmektedir. Deniz Baykal'a çağrımızı direk de ileteceğiz . Elbette karar kendisinindir. Yarın il başkanları da gerekli değerlendirmeyi yapacak ve son karar Deniz Baykal'ındır.

Bu süreç bir adaylık süreci değildir. Bu süreç CHP'ye dönük komplonun etkisiz kılınması partimiz için birinci önem taşımaktadır. Deniz Baykal'ın tekrar göreve gelmesi komplonun ortaya çıkartılması konusunda büyük önem taşımaktadır. MYK'nın görevi, Sayın Deniz Baykal'a hazırlanmış komploya karşı mücadele etmektir.

Sıradan bir kurultay süreci yaşamış olsaydık daha farklı süreçler yaşanabilirdi. Bizim değerlendirmemiz bu komplo hükümet tarafından düzenlennmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu komployla anılması doğru değildir. İçinde bulunduğumuz bu durumda. Bütün milletvekilleri MYK'nun bu çağrısını dikkate almalılıdırlar. Yarın da il başkanları toplantısında bir bildiri yayınlanacaktır. Bugün ben MYK'nın kurumsal talebini açıkladım.