18 Mayıs 2010 Salı

CHP’den Kılıçdaroğlu açıklaması

CHP sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek: Kılıçdaroğlu tek aday olarak kurultaya gidecek.

CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, "İl başkanları örgüt temsilcileridir. Onların bu genel iradesine hepimizin saygı göstermesi gerekiyor" dedi. Özyürek, yaptığı açıklamada, İl Başkanlarının toplantısını ve Kılıçdaroğlu'na verilen desteği değerlendirdi.

KARARA HEPİMİZ SAYGI DUYUYORUZ
Özyürek, toplantıda il başkanlarının tek tek söz alarak görüşlerini ifade ettiklerini ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın karşı karşıya kaldığı komployu kınayan, bununla parti olarak mücadele edilmesi gerektiğini belirten konuşmalar yaptıklarını anlattı. İl başkanlarının delegeleriyle kurultay sürecini değerlendirdiklerini ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediklerini de ifade ettiklerini aktaran Özyürek, şöyle konuştu: "Bu karara hepimiz saygı duyuyoruz. Daha önce Merkez Yönetim Kurulu'nun Sayın Genel Başkana dön çağrısı yaptığını açıklamamı şimdi de il başkanlarının kararına saygı duyulduğunu söylememi çelişki olarak görenler var. Ben partimin sözcülüğünü yapıyorum. MYK'nın aldığı kararı açıklamak görevim. Ama o kararımızda Sayın Deniz Baykal'a dönmesi yönündeki çağrımız Deniz Baykal'ın aday olacağı anlamına gelen bir çağrı değildi. Bizim bir isteğimizin, niyetimizin ifadesiydi.

DÖNÜP DÖNMEYECEĞİ KENDİ KARARIYDI
Bugün il başkanlarından bir çağrı çıksaydı da dönüp dönmeyeceği gene kendi kararıydı. Nitekim il başkanları toplantısı başlarken gönderdiği mesajda 'örgüt birliği beraberliği sağlasın, kurultaya bölünmeden gitsin' şeklindeydi. İl başkanları bu mesajı da değerlendirdiler. 'Genel Başkanımız demek ki adaylığı düşünmüyor, bizim birlik olmamızı istiyor. Biz de birlikte Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' şeklinde ifadelerde de bulundular. İl başkanları örgüt temsilcileridir. Onların bu genel iradesine hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Daha önce başka bir dilekte, istekte bulunmuş olmamızla bu iradeye saygı duymamız arasında bir çelişki yoktur. Demokrasi budur."

BAYKAL'IN DÖNMESİNE YÖNELİK TAVIR SERGİLEDİK
Baykal'a çağrı yaparken Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında olumsuz bir yorumda bulunmadıklarını da vurgulayan Özyürek, kendilerinin yaşanan komplo karşısında Baykal'ın dönmesinin daha uygun olacağı şeklinde bir tavır sergilediklerini söyledi. Özyürek, "Geldiğimiz bu aşamada Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak kurultaya gideceği anlaşılıyor" dedi.

Önemli olanın, partinin çizgisinden ayrılmadan yola devam etmesi olduğunu vurgulayan Özyürek, Kılıçdaroğlu'nun bunu sağlayacağına inandığını belirtti. Özyürek, "Herkesin görevi kurultaydan çıkacak yeni yönetime destek olmaktır.

Bizim mücadelemiz birbirimizle değil, iktidarla, AKP iledir. Hepimizin hedefi, CHP'yi iktidar yapmaktır" diye konuştu.

PROGRAMI UYGUN DEĞİL
Özyürek, il başkanlarının Deniz Baykal'ı ziyaret etmek istemeleri ve randevu taleplerine ilişkin olarak da il başkanları toplantısı sırasında randevu talebinde bulunulduğunu ancak Baykal'ın programı uygun olmadığı için olumlu yanıt vermediğini söyledi.