17 Mayıs 2010 Pazartesi

Cihaner'e ilginç mektup

"Cihaner'i tutuklatan Özel Yetkili Savcı Osman Şanal cemaatin dershanesinde toplantı yaptı."

ANKARA - Erzincan’da Ergenekon’a üye olduğu ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nı uygulamaya koyduğu iddiasıyla yargılanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’e gönderilen bir mektupta çarpıcı iddialarda bulunuldu. Vatan'da yer alana habere göre; bir cezaevinden açık ismini vererek gönderdiği mektupta ’silahlı yağma’ suçundan tutuklu mahkum şu iddialarda bulundu:

DERSHANEDE TOPLANTI: Birgün Erzincan’dan, sizin de yakından tanıdığınız bir elemamınız cemaate ait dersaneye geldiler. Zaman ilerledikten sonra ders bitti. Derste bulunan Erzurum Savcısı Osman Şanal bey ve iki savcıyla beraber bir odada toplantı yapıldı. Erzincan’dan gelen misafir, size yakın olan bir polis memuru ve Erzurum’da cemaatlere yapan, ismini yazmak istemiyorum, üç-dört şahıs sizin hakkınızda bazı kararlar aldılar ve Erzincan’dan gelen cemaat sözcülerine talimatlar verdiler.

İŞİNİN BİTMESİNE AZ KALDI: Erzincan’dan gelen misafir, Cemil Çiçek ve iki milletvekilinin de selamlarını söyleyerek, bir mektup vererek Erzincan’a döndü. İsmini mahkemeye sunabileceğim iki profesör ve savcılar da, sizin işinizin bitmesine az kaldığını, Erzincan’da yakınınızda bulunan bir takım devlet görevlilerinin de günlük rapor verdiklerini ve buna benzer bir takım lafların söylenmesinin ardından kalkıp gittim...

Cihaner’in avukatlarının, mektubun örneğini iki kez ilettiği savcılık, mektubun aslının verilmesi gerektiği gerekçesiyle işlem yapmadı.