12 Mayıs 2010 Çarşamba

Abdullah Gül Anayasa paketini onayladı

TBMM'de gergin tartışmalar sonrası kabul edilen Anayasa Değişiklik Paketi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onayladı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören 5982 sayılı Kanunu onayladı. Anayasa değişikliği, halk oyuna sunulmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

CHP zaman kaybetmiyor
CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek: 'Yarın Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yapacağız' diye konuştu.

YSK olağanüstü toplandı
Yüksek Seçim Kurulu da anayasa paketi süreciyle ilgili olağanüstü toplanma kararı aldı. Anayasa paketinin referandum sürecinde de tartışmalar var. CHP 120 gün geçmeden referanduma gidemeyeceğini iddia ederken Yüksek Seçim Kurulu'nun 60 gün mü 120 gün mü sorusuna cevap vermesi bekleniyor.

CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidecek
CHP'nin Anayasa Paketi'nin Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardında Anayasa Mahkemesi'ne görütecek.

CHP ve AKP'den Anayasa onayına ilk tepkiler
Hakkı Süha Okay, 'En geç pazartesi yada salı günü Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz.' dedi. Okay, ağırlıklı olarak anayasasnın 175. maddesini baz alarak hareket edeceklerini ve anayasanın değiştirilemez maddelerinin gerekçe gösterilerek Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

Okay, 'Referanduma gidiş süresinin 60 gün mü 120 gün mü, 1 yıl mı olduğu sorusu var. Bu konuda YSK'nın bir kararı olacak.' diye konuştu.

AKP'den ilk tepki
Bekir Bozdağ: YSK resmi gazetede yayınlanan karar sonrası gereken süre olan 60 gün içerisinde referandumun yapılmasını sağlayacaktır. Geriye kalan tartışmalar hukuki değil siyasidir. CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi bizi şaşırtmadı. bunu siyasi bir gelenek haline getirdiler. Onlar mahkemeye gidecek biz millete gideceğiz.

Temmuz'da referandum var
Öte yandan Gül'ün onayı sonrası değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Çelik, 'Temmuz ortasında referandum var diyebiliriz' şeklinde konuştu.