8 Mayıs 2010 Cumartesi

'Ergenekon'un yeni belgeleri yalanlandı: Erzincan'daki Mazlum Otel'de kalan Dursun Çiçek'in Albay Dursun Çiçek olmadığı ortaya çıktı

28 Mart 2009'da Erzincan'daki Mazlum Otel'de kalan Dursun Çiçek'in Albay Dursun Çiçek olmadığı ortaya çıktı.

'İrtica İle Mücadele Eylem Planı' iddianamesinin ek klasörlerinde, Albay Dursun Çiçek’le ilgili yeni bilgiler yer almış, bu belgelere göre Çiçek Erzincan’a giderek Konak Mazlum Otel’inde kalmıştı. Çiçek’in burada “Ergenekon sanıklarıyla toplantılar yaptığı” da iddialar arasında yer almıştı.

Ancak 28 Mart 2009'da Erzincan'daki Mazlum Otel'de kalan Dursun Çiçek'in Albay Dursun Çiçek olmadığı ortaya çıktı. Akşam gazetesi muhabirinin ulaştığı Çiçek, 'Evet otelde kalan benim' dedi ve kanıt olarak da ortağı Ferhat Murat Polat'ı gösterdi.

'İrtica ile Eylem Planı'nın altında ıslak imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek'in, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile buluştuğu iddiasına kanıt gösterilen müşteri listesindeki Dursun Çiçek'in, 33 yaşında bir işadamı olduğu ortaya çıktı.

Mazlum Otel'in 202 numaralı odasında kaldığını belirten Dursun Çiçek, adının geçtiği olaylar zincirini basından takip ettiğini belirterek, şunları söyledi: 'Tüm gelişmeleri basından takip ediyorum. O otelde kalan Dursun Çiçek benim. Konak Mazlum Otel'de iş ortağım Ferhat Murat Polat ile kaldım. Bizim bir inşaat şirketimiz var. İş ortağım Erzincanlı olduğu için sık sık birlikte seyahate gideriz. Ayrıca iş bağlantılarımız da olduğu için birçok otelde kaldım.'

Zaman gazetesi konuyla ilgili gelişmeleri manşete taşımış, "Erzincan'a gittiğini inkar eden Dursun Çiçek, kentteki Konak Mazlum Otel'de kalmış" başlıklı haberlerde oteldeki kayıtları yayınlayarak "özel haber"e imza atmıştı.