17 Mayıs 2010 Pazartesi

Perinçek'ten Baykal'a mektup!.

Aydınlık Dergisi'nin de kapağına taşıdığı İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek, Baykal'ın 'Pensilvanya' cümlesini kullanmasıyla istifa konuşmasının bütününü geçersiz kıldığını iddia etti.

Ergenekon'un tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'ın 'gizli kamera komplosu'yla ilgili yaptığı açıklamasında yaptığı 'Pensilvanya' vurgusundan rahatsız oldu.

Cezaevinden Baykal'a bir mektup gönderen Perinçek, Baykal'ın 'Pensilvanya' cümlesini kullanmasıyla istifa konuşmasının bütününü geçersiz kıldığını iddia etti. Perinçek, Baykal'ın yarım asırlık arkadaşı olduğu için mektup gönderdiğini belirtti.

Baykal, istifasını açıkladığı konuşmasında "Bu çerçevede başka bir sorumlu arayanlar için yola çıkanlara yardımcı olmak üzere, Amerika Birleşik Devletlerinden, Pensilvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da söylemek isterim." ifadelerini kullanmıştı.

İP Genel Merkezi'nde konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Hasan Basri Özbey, Perinçek'in Baykal'a gönderdiği mektubu okudu. Özbey, mektubun Baykal'ın özel kalemine teslim edildiğini söyledi.

Perinçek mektubunda Baykal'ın 'Pensilvanya' vurgusunu eleştirdi. Baykal'ı hedef alan operasyonun başarıya ulaştığını ileri süren Perinçek, bunun nedenini ise "Pensilvanya'dan aldığı mesajın samimiyetine inandığını" söylemesine bağladı. Meydan okumaların hepsinin içinin boşaldığını ileri süren Perinçek, Baykal'ın hayatında yaptığı en etkili ve içerikli konuşmanın o anda bir biat ilanına dönüştüğünü savundu.

Devlet adamlarının şifrelerle açıklama yapılamayacağını dile getiren Perinçek, Baykal'ın Pensilvanya açıklamasını da kuşkusuz tartarak yazdığını savundu. Basın toplantısının CHP tarihinde bir leke olarak kalacağını iddia eden Perinçek, Türkiye'de AK Parti'nin zorbalık ve şiddetinin Mustafa Kemal Paşa'nın kelleyi koltuğa alan devrimciliğiyle alaşağı edilebileceğini ileri sürdü.

"999 HANÇER DARBESİNE HAZIR OLMALIYIZ"
CHP'nin Türkiye'nin içine girdiği derinleşen kriz sürecini tahlil edemediğini savunan Perinçek, Genelkurmay Başkanının da tahlil edemediğini ileri sürdü. Baykal'ın kendisinin yarım yüzyıllık arkadaşı olduğunu dile getiren Perinçek, Mustafa Özyürek dışında CHP yönetiminde Baykal'ın elli yıllık arkadaşı olmadığını belirtti.

Baykal'ın evinin önünde çadır kurarak, açlık grevleri yaparak, duygu sellerine kapılarak ortaya atılan çözümlerin çözüm olmayacağını vurgulayan Perinçek, "Baykal, bu ülkeye, bu mücadeleye gereklidir elbette, onu söylemiyorum. Bugün yalnız CHP'liler olarak değil, Türkiye'nin bütün yurtseverleri olarak, önümüzdeki derin krizin sorumluluklarını ve görevlerini anlamaya çalışalım. Bir Asya özdeyişi bizim görevimizin boyutlarını da tanımlıyor: İmparatoru atından alaşağı etmek isteyen, bin hançer darbesini göze almalıdır. Demek ki, bundan sonra gelecek 999 hançer darbesine hazır olmalıyız." dedi.