5 Mayıs 2010 Çarşamba

(Amerikan uşakları görev başında) Üç fidan anıtına saldırı

Bursa'da Nilüfer Belediyesi'nin Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın anısına yaptırdığı "üç fidan anıtı" dün gece saldırıya uğradı.

Bursa'da, merkez Nilüfer Belediyesi’nin, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın anısına yaptırdığı ve yarın açılması planlanan ''Üç Fidan'' anıtına saldırı düzenlendi. Anıta kesici alet ve boyalarla zarar verildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ''Üç Fidan'' anıtının bulunduğu Nilüfer Gençlik Parkı'nda yaptığı açıklamada, heykeltıraş Eşber Karayalçın tarafından yapılan anıta saldırıda bulunulduğunu söyledi. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre 20-25 yaşlarında 3-4 kişinin heykellere, kesici alet ve boyalarla zarar verdiğini aktaran Bozbey, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Bozbey, anıta verilen zararın bir an önce onarılacağını belirterek ''Ülkenin birliğe, bütünlüğe ihtiyaç duyduğu ortamda, o dönemde emperyalizme karşı mücadele eden, ülkenin tam bağımsızlığı konusunda ödün vermeden idama giden bu insanların anısına dikilen anıtlara yapılan saldırıyı kınıyorum. Biz o insanların mücadelelerini şimdi daha iyi anlıyoruz. Çok da doğru buluyoruz. Bu gençler tam bağımsızlık uğruna bedel ödediler. Bunlar, o dönemin bağımsızlık liderleriydi. Yarın yapılacak açılış için en sağdan en sola, bu ülkede kendini demokrat hisseden, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet'e, barışa sahip çıkan, barış özlemiyle geleceğe bakan, emperyalizme karşı duruşları net olan, ülkenin tam bağımsızlığına inançları olan insanları buraya bekliyorum" dedi. (Kaynak: soL)