13 Mayıs 2010 Perşembe

Muğla'da faşist terör

Muğla'da iki gündür polis ve sivil faşistlerin saldırdığı öğrencilerden kesin olmamakla birlikte birinin öldüğü bidirildi.

Muğla'da salı günü kent merkezinde Kürt öğrencilere ülkücü faşistler polis destekli saldırdı.

Faşistlerin saldırısına karşı koyan Kürt öğrencilere polis de müdahale ederek öğrenciler çembere alınmaya çalışıldı. Göstermelik havaya ateş açarak dağıtma senaryosunu da devreye sokan polis Şerzan Kurt isimli öğrenciye sıkılan kurşunu da böylelikle maskelemiş oldu. Kurşun yarası haricinde Kurt'un başına ve vücuduna çok sayıda darbe aldığı belirtiliyor. Şerzan Kurt'un beyin ölümü saat 14.00'de gerçekleştiği bilgisi geldi. Ancak henüz bu bilgi doğrulanamadı ve Kurt'un İzmir 9 Eylül Hastanesi'nde yoğun bakımda olduğu belirtildi.

Olaylar sonrasında antifaşistler MHP il binasını taşladı. Dün gece de faşistlerin uğrak yeri olan bir cafenin dağıtıldığı gelen bilgiler arasında. Polis ülkücü faşistlerle beraber tezgahladığı saldırı oyununun yeni perdesinde ülkücü faşistleri devre dışı bırakarak kendisi saldırmayı sürdüyor. Önce bir apartmanın bodrum katına sığınan öğrencilerin üstüne gaz bombası atan polis daha sonra oradaki on kadar öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı.

Çevre illerden Muğla'ya çok sayıda panzer ve polis desteği gönderildiği, ayrıca jandarmanın da şehir içine müdahale ettiği belirtiliyor.

Dün gece de ev baskınları yapan polis 74 Kürt-ilerici öğrenciyi evlerinden gözaltına aldı. Böylece saldıran ülkücü polis işbirliği, silahla yaralanan bir Kürt öğrenci, darp edilen yine öğrencilerken gözaltına alınan ve ek gözaltı süresi istenen yine öğrenciler oldu.