16 Mayıs 2010 Pazar

CHP’den Erdoğan’a cevap

Deniz Baykal seks kaseti iddiaları Başbakan’ın sözlerine CHP’den cevap. Erdoğan'ın 'Biz Meclis'teyken Baykal başka yerlerdeydi' sözlerine CHP'den cevap: Savaş ilanıdır...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

Erdoğan'ı Baykal geri dönermi korkusu sardı
Erdoğan'ın Yunanistan dönüşündeki açıklamalarını CHP "savaş ilanı" olarak okudu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, "Erdoğan'ı Baykal geri döner mi korkusu sardı" dedi. Bu arada CHP kurultayı için geri sayım süreci devam ediyor. Gözler salı günü yapılacak il başkanları toplantısında.

CHP'den "Eline, beline, diline sahip olmayan ile yola çıkılmaz" diyen Başbakan'a yanıt gecikmedi. Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, "Kendi aramızda değerlendirdik" dedi; o değerlendirmeden çıkanları basına açıkladı.

Savaş ilanıdır
"Hay hay Sayın Başbakan hay hay. Başımız gözümüz üzerine. Siz savaş ilan ediyorsunuz. Biz bu kavgayı kabul ediyoruz. Başta zatialiniz olmak üzere Sayın Çelik de dahil kimse ağzına alamaz."

Başbakan'ın görüntüler için "Kendi yatak odası değil" demesi de CHP'de dikkat çekti. CHP'ye göre Başbakan'ın açıklamaları, "komplodan haberdar" olduğunun göstergesi.

"Başbakan Erdoğan'ı, Sayın Baykal acaba geri döner mi, yeniden partisinin başına geçer mi korkusu sarmıştır."

Baykal tekrar partiye dönmeyi mi düşünüyor?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş'in bu sözleri, aslında herkesin cevabına kilitlendiği soruyu da beraberinde getiriyor. Baykal tekrar partiye dönmeyi mi düşünüyor? Kurultaya mı hazırlanıyor?

"Baykal istifa etti, evinde oturuyor. Baykal partisine küsmüş değil, partisi de ona sırtını çevirmiş değil."

Ve kurultaya 6 gün kala, Baykal ile görüşen Kılıçdaroğlu da dahil henüz kimse "Adayım" açıklaması yapmadı. Tablo salı günü netleşecek.

Çünkü o gün, CHP'nin il başkanları istifanın ardından parti yönetimiyle buluşacak. Baykal'ın işaret ettiği "uzlaşma" o toplantıda aranacak, il başkanlarının bir bildiri ile tercihlerini de ortaya koymaları bekleniyor.