14 Mayıs 2010 Cuma

Ankara'da planlı faşist saldırılar

Dün akşam faşist güruhlar, Ankara sokaklarında pusu atarak DTCF'li öğrencilere saldırdılar.

Eskişehir, Muğla, Ankara DTCF ve İzmir'den sonra dün akşam faşist güruhlar, Ankara sokaklarında pusu atarak DTCF'li öğrencilere saldırdılar.

Faşist beslemeler Bahçeli, Cebeci, Başçavuş sokaktaki saldırılarında püskürtülürken Ziya Gökalp Caddesi'nde bir antifaşisti yaraladılar. Çalıştığı işyerinden gece geç saatlerde çıkan İlker Urlu adlı antifaşist sopalarla saldırıya uğradı. Kolundan ağır yaralanan İlker Uğur yanında bulunan arkadaşı ve yakındaki SGK esnafının müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden Peugeot 207 marka bir otomobille kaçan faşist terör şebekesi, kaçtıkları arabanın plakasını alan esnafın polise bildirmesi ile kısa sürede yaklandılar. Yakalanma sebebinin ise plakasının içerik belirtmeden polise bildirilmesi oldu.

Gece saatlerinde karakola giden İlker Urlu'nun arkadaşlarından aldığımız bilgiye göre, saldırgan faşist terör şebekesinin üzerinde üç adet pala, bir satır bulunurken diğer yandan üçünün de haplı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca faşistlerin üzerinden yüklü miktarda para çıkarken, daha faşistler yakalanıp karakola getirilmesinden önce faşistlere tahsil edilen paranın yanı sıra, avukatın da karakolda hazır kıta bulunması, olayın planlı programlı olduğunu gösteriyor.

Bir kez daha belirtiyoruz ki ne sermayenin yıkım projelerine ne de ondan bağımsız olmayan sivil-resmi faşist terör şebekelerinin saldırlarına sessiz kalmayacağız. Onlara hak ettikleri dilden cevap vereceğiz. Ne kardeş Kürt halkının ne de işçi emekçi kardeşlerimize yapılan saldırıların provakasyon edebiyatı üzerinden geçiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Faşist teröre karşı devrimci enternasyonalist görev sorumluluklarımız bugün her zamankinden çok önemlidir. Devrimciler demokratlar, Kürt işçi ve emekçi kardeşlerimiz ve diğer ezilen halklar elbetteki gerekli araçları yaratarak faşizmi döktüğü kanda boğacağız.