17 Mayıs 2010 Pazartesi

Kılıçdaroğlu’na destek veren CHP milletvekilleri

Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren CHP milletvekilleri Muharrem İnce ve Haluk Koç.

Ve CHP'de kılıçlar çekildi. 22 Mayıs'ta yapılacak CHP Kurultay'ı için ilk aday Kılıçdaroğlu. Bugün kameralar karşısına geçen Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına ilk destek CHP'li milletvekilleri İnce ve Koç'tan geldi.

İlk destek Muharrem İnce'den
CHP'liler tarafından 'sessiz güç' olarak tanımlanan Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığını açıkmlayınca CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Samsun Milletvekili Haluk Koç Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini kaydetti.

Canlı yayına bağlanan Muharrem İnce, 'Sayın Deniz Baykal kurultayda aday olaacağına ilişkin hiç bir açıklama yapmadı. Açıklama yapsaydı hepimiz desteklerdik. Ancak Kemal Bey adaylığını açıkladı ben de destekliyorum' dedi.

CHP Genel Sekreteri Sav da Kılıçdaroğlu diyecek
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayacak.

Baykal'ın istifasının ardından CHP'de yeni genel başkan kim olacak sorusu günlerdir tartışılıyordu. CHP'de delege yapısını oluşturan Genel Sekreter Önder Sav'ın desteği bu anlamda büyük önem taşıyor.

CHP'li Mengü 60'ın üzerinde CHP'li milletvekilinin Kılıçdaroğlu'na destek imzası verdiğini vurgularken, Kemal Anadol: 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekliyorum...' dedi...

CHP Ankara il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek
CHP Ankara il başkanı Ali Yıldızlı: Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veriyoruz

CHP'li Ağyüz: 45-50 milletvekili Baykal'a dönme diyecek

Özyürek'ten manidar çıkış
Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması CHP Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek'e soruldu. Özyürek, 'Bize aday olacağını söylemedi ama bizim için de sürpriz olmadı' dedi.

Bir diğer önemli açıklama da Dersim Gafı yüzünden Kılıçdaroğlu ile araları açılan Onur Öymen'den geldi. Öymen sadece başarılar dilemekle yetindi.

60 CHP'li milletvekili aradıParti içerisinde CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na 60'ın üzerinde CHP'li milletvekilinin telefonla desteğini açıkladığı bildirildi.