5 Mayıs 2010 Çarşamba

Ahmedinecad arabulucusunu seçti

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Brezilya'nın nükller program konusundaki arabuluculuğunu prensipte kabul ettiklerini açıkladı...

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'a gideceğini söyledi. Ahmedinecad, Brezilya'nın arabuluculuğunu prensipte kabul ettklerini de belirtti.

Gazeteciler yoğun ilgi gösterdi
Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde 3 Mayıs'ta başlayan Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'nı (NPT) gözden geçirme toplantılarının açılışına katılmak üzere New York'a gelen Ahmedinejad, gazetecilerin yoğun talep gösterdikleri bir basın toplantısı düzenledi.

Ahmedinecad'ın BM'nin hemen karşısındaki "Millenium Otel"de düzenlediği 100 dakikalık basın toplantısına, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki de katıldı.

İran'ın nükleer programının nükleer enerjiyi barışçıl şekilde kullanmaya yönelik olduğunu savunan Ahmedinecad, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Nükleer müzakereler ne aşamada
Ahmedinecad, İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak Türkiye ile Brezilya'nın, "5 1 Ülkeleri" (BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya) ile İran arasında yürüttükleri müzakerelerin ne aşamada olduğunun sorulması üzerine, "Biz, daha önce de belirttiğim üzere nükleer yakıt değiş tokuşuna hazır olduğumuzu söyledik ve bu konuda eğer karşı taraf biraz olsun samimiyet gösterirse bu açmazdan çıkabileceğimizi ve değiş tokuşu yapabileceğimizi düşünüyorum" dedi.