19 Mayıs 2010 Çarşamba

Sarıgül ekibiyle birlikte mi CHP’ye katılacak?

Sevilay Yükselir, Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılacağını iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçilmesi halinde, Sarıgül de CHP'ye katılacak.
Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, son günlerde CHP'de yaşanan gelişmelere ilişkin çarpıcı bir tespitte bulundu. Yükselir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçilmesi durumunda Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül'ün de ekibiyle CHP'ye katılacağını iddia etti. Yükselir'in aldığı duyumlara göre; Kemal Kılıçdaroğlu kurultaydan Genel Başkan olarak çıkarsa, Sarıgül yeni partisi TDH'nin kuruluşunu durdurup tüm ekibiyle CHP'ye katılacak!..

İşte Yükselir'in kendi kaleminden o yazı...

(...) Mustafa Sarıgül'ün, haziran ayında Şişli Belediye Başkanlığı görevinden ayrılıp kurulma aşamasında olan Türkiye Değişim Hareketi adlı partinin başına geçeceğini biliyorduk hepimiz değil mi?

Sarıgül kararından vazgeçti
Ancak aldığım kulislere göre son günlerde yaşanan "flaş" gelişmeler Sarıgül'ü bu kararından vazgeçirmiş durumda.

Mesela, evvelki gün adaylığını açıklayan Kılıçdaroğlu'na, akşam saatlerinde Sarıgül tarafından bir mesaj iletilmiş bir iddiaya göre.

Kılıçdaroğlu kurultaydan başkan çıkarsa..
Denilmiş ki; "Eğer Kemal Bey kurultaydan Genel Başkan olarak çıkarsa, ben bütün varlığımla kendisinin yanındayım. Partinin kuruluşunu durdurup, TDH'ya gönül veren tüm ekibimle CHP'ye katılmaya hazırım!"

Şimdi Sarıgül bu önemli iddiayı yalanlayabilir. "Asla! Katiyen!" falan diyebilir.

Ama demesin bence.Demesin çünkü ne yazık ki süreç Sarıgül'ü kendiliğinden zaten o noktaya getirecek!Haa bu arada belirtmem gerekir ki, bu mesajı da öyle sıradan biri filan iletmemiş Kılıçdaroğlu'na. Medyadan önemli bir isim devreye girmiş. Ben tanık olanların yalancısıyım ama duyduğuma göre Sarıgül'ün bu mesajını, Kılıçdaroğlu'na, Vatan gazetesinin sahibi Zafer Mutlu iletmiş.

Eee hadi bakalım. Rasgele.