9 Mayıs 2010 Pazar

Binler Güler Zere'yi uğurladı

Güler Zere, Küçük Armutlu'daki cemevinde düzenlenen cenaze merasimiyle uğurlandı. Merasime devrimciler, Zere'nin yakınları, aile dostları ve sanatçılar katıldı.

Program saygı duruşuyla başladı.

Omuzlarda taşınarak cemevi bahçesine getirilen naaşa karanfiller bırakıldı. Zere, omuzlarda taşınırken sık sık: "Kahramanlar ölmez, halk yenilmez!", "Devrim şehitleri ölümsüzdür!", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!", "Güler'in katili AKP iktidarı!" sloganları atıldı.

Saygı duruşundan sonra dini tören yapıldı. Tören gereği, yapılması gerekenler yapıldıktan sonra Halk Cephesi'nden bir kadın bir basın açıklaması okudu.

Açıklamada: "Zere'nin katilinin AKP iktidarı olduğu ve Zere'nin iyileşme olanağı kaybedildikten sonra cezaevinden çıkarıldığı, devletin bu politikaları 12 Eylül Faşist Cuntası'ndan bu yana devam ettirdiği ve Güler Zere'nin hücreleri parçalamak adına verdiği mücadeleyi devam ettireceğiz." vurgusu yapıldı. Ayrıca cenaze merasimine katılamayan sanatçı Suavi ve Sırrı Süreyya Önder'in başsağlığı mesajları söylendi.

Açıklamanın ardından bir şiir okundu.

Şiir okunduktan sonra Grup Yorum solisti İrşad Aydın bir konuşma yaptı. Konuşmada, Güler Zere'nin mücadelesinin sadece kansere karşı olmadığını, O'nun verdiği mücadeleden güç aldıklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmanın ardından Grup Yorum iki şarkı söyledi ve sonrasında Güler Zere tekrar omuzlara alınarak binler eşliğinde, büyüdüğü mahalle gezdirildi.

Yürüyüş Zere'yi Elazığ'a götürecek aracın bekletildiği otobüs durağında son buldu. Yürüyüş esnasında: "Devrim şehitleri ölümsüzdür!", "Güler Zere ölümsüzdür!", "Katil devlet hesap verecek!", "Zere'nin katili katil AKP!" sloganları atıldı.