3 Mayıs 2009 Pazar

Kenan MAK Ölümsüzdür !

3 Mayıs 1998’de Ülkü Ocağı’ndan çıkan yaklaşık 20 kişilik faşist bir grup tarafından katledilen Kenan Mak, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat Fatültesi son sınıf öğrencisiydi.

Kenan Mak'ın cenazesi Tunceli'nin Pertek ilçesinde toprağa verilirken yüreği yanık annesi Hatun Mak, "Devlet Ülkücü çetelere göz yumuyor, devlet bunları korudukça katillerin ceza alacağını sanmıyorum" diye konuştu.


Kenan Mak'ın cenazesi karayoluyla 5 Mayıs 1998’de güvenlik önlemleri altında Pertek'e getirildi. Polisler, Devrimci Gençlerin `Kenanlar ölmez, katillerden hesap sorulacak' solganına karışmadan uzaktan izlemeyi tercih etti. Törene 3 bin kişi katıldı. Cenaze Pertek Asri Mezarlığı'nda toprağa verilirken, Anne Hatun Mak, "Ülkücü çeteler her gün üniversitelerde çocuklarımızı tehdit edip, bıçaklıyorlar. Devlet ülkücü çetelerin eylemlerini görmezlikten geliyor ve göz yumuyor. Katillerin yakalanacağına ve ceza alacağına inanmıyorum" diye konuştu.

Ülkücü Faşist çeteler Kenan’dan önce de , sonra da saldırılarına devam etti. Bir çok arkadaşımıza sözlü ve fiili saldırıları sürdü. Kadın arkadaşlarımıza taciz şeklinde rahatsız ve tehtid ettiler. Şehirlerde ve Üniversitelerde artan sivil faşist salıdırların bir diğer amacı da, gelişen, Devrimci gençlik mücadelesini engelleme ye yönelikti. Fakat unuttukları birşey var. Saldırıların olduğu, katliamların olduğu yerde, mücadele de direniş de olacaktır. Ve bu mücadele azalma yerine giderek güçlenmektedir. Her Yıl 3 Mayıs günü Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve bir çok yerde anılan arkadaşımız Kenan Mak’ı Ölüm yıldönümün de bir kez daha anıyoruz. Kenan’a sözümüz Devrim Olacak !

Kemal Dogan