29 Kasım 2008 Cumartesi

Ardahan’da polis DTP’lilere

Bölge gezisi kapsamında Ardahan’a giden DTP Eş Başkanı ve beraberindeki DTP konvoyu, ülkücülerin saldırısına uğradı. Seçim arabasının camlarının tamamının kırıldığı saldırıda, Ayna, polislerin de taş attığını açıkladı. Bazı milletvekillerinin ise isabet eden taşlardan yaralandığı öğrenildi. Önceki gün gazetecilere açıklama yapan MHP eski İlçe Başkanı Levent Pehlivan’ın, DTP’lilerin Ardahan’a giremeyeceğini iddia ettiği ortaya çıktı. Pehlivan, “Ardahan’a sokmayacağız. Sabah yeniden toplanacağız. Bütün Ardahanlıların duyarlılığını bekliyoruz” demişti.
DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Pervin Buldan, Fatma Kurtulan, Özdal Üçer, Nezir Karabaş ile DTP Genel Merkez yöneticileri saldırıyla ilgili DTP İl binasında basın toplantısı düzenledi.
Burada konuşan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Türkiye’de “zorla hortlatılan” ırkçılığı kıracaklarını vurguladı. Gezileriyle ilgili İçişleri Bakanlığına bilgi vermelerine rağmen hiçbir önlemin alınmadığını belirten Ayna, ilin mülkü amirlerinin de artık AKP’nin bürokratları haline geldiğini dile getirdi. Ayna, programlarına kararlı bir şekilde devam edeceklerini belirterek, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Emine Ayna, “Burada 15-20 kişi bize taş atarak bizi kaçırtacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Polis isteseydi bu olay yaşanmazdı. Bir grup ülkücü binamızın yanında konumlandırılmıştı. İstenseydi daha uzak bir yerde bekletilebilinirdi. Ancak saldırı sırasında polis göstericileri bana yönlendirdi. Bunu net gördüm. Polis göstericilerle birlikte bize taş atıyordu. Ben Ardahan halkına sağduyusundan dolayı teşekkür ediyorum. Biz gezimizi kararlı bir şekilde sürdürerek halkla buluşmaya devam edeceğiz” dedi. Yapılan açıklamadan sonra DTP konvoyu Göle İlçesine geçti. (HABER MERKEZİ)
DTP: Saldırı AKP gözetiminde yapıldı

DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Ardahan’da DTP konvoyuna yapılan saldırıdan hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ın sorumlu olduğunu belirterek, olayın organize bir saldırı olduğunu, AKP gözetiminde ve Ardahan Vali Yardımcısı’nın kontrolünde gerçekleştiğini söyledi.
Demirtaş, bu saldırıya “Bu saldırılara vereceğimiz en güçlü cevap AKP’yi sandığa gömmek olacaktır. Bize ‘ya sev ya terk et’ diyenler, kendi yarattıkları ırkçı dalgada kaybolup gideceklerdir” dedi.
Batman’daki İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan ve 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında DTP İl Başkanı Özcan Erdem, cumhuriyetin kuruluşundan beri şiddet yöntemleri ile çözmeye çalıştıkları Kürt sorunu bu gün itibariyle aynı mantaliteden dolayı ülkenin en temel sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğuna vurgu yaptı.