29 Kasım 2008 Cumartesi

Zulme Ve Yoksulluga karsi Ankraya Akti

On binlerce işçi ve emekçi işsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı Ankara'ya akın etti. Sıhhiye Meydanı doldu . Yüz binlerce emekcinin katildigi mitingde, AKP Hükümetine “Krizin bedelini ödemeyeceğiz” diye seslendi. İşçi ve emekçiler, kitleselliği, coşkusu ve kararlılığıyla güne damgasını vurdu.

Emekçiler, ülkenin dört bir yanından gelen Ankara'ya akın etti, AKP Hükümetinin krizin faturasının kendilerine çıkaran politikalarına isyan etti. Emekçiler sabah saatlerinden itibaren Hipodrom'da buluştu, kortejler oluşturdu. Kortejlerin en önünde “İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı, emek, barış ve demokrasi için birleştik” yazılı pankart yer aldı.

Mitinge DİSK ve KESK'in yanı sıra TMMOB, Türk Tabipleri Birliği, Çitfi Sen, Türk-İş'e bağlı Petrol-İş, DTP, ÖDP ve DHB okurlari ve devrimci cevrelerinde aralarında bulunduğu çok sayıda kurum da katıldı. Mitingin en kitlesel kortejini ülkenin dört bir yanından gelen Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri oluşturdu. İş ve aşları için direnişte olan Tezcan Galvaniz, PHİLİPS, Asil Çelik, Tega işçileri, 11 gündür iş yeri işgali yapan Ankara Üniversitesi yemekhane işçileri, Dev Sağlık-İş üyesi Kan Merkezi işçiler, direnişlerini Ankara'ya taşıdı, görkemli eylemde yerini aldı. Uzun süren yürüyüşün ardından kitlenin bir kısmı Sıhhiye Meydanı'na girebildi. Sıhhiye köprüsünün üstü ve altı doldu. Ancak, Abdi İpekçi Parkına açılmasıyla emekçiler yerini aldı.

Çelebi: Artık söz bitti

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, mitingin açılış konuşmasını yaptı. Çelebi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Kriz bizi teğet geçecek” sözüne atıfta bulundu, “İşte, işten atmalar, ücretsiz izinler, zamlar, işte imzalanmayan toplu iş sözleşmeleri, bir tek tencereye kaşık sallamak zorunda kalanlar" diye konuştu. Çelebi, artık sözün bittiğini, eylem vaktinin geldiğini vurguladı.

Evren: Biz de Kızılay'dayız

KESK Genel Başkanı Sami Evren de, AKP'nin Kızılcahamam'da toplandığını hatırlattı, “Biz de Kızılay'da” dedi. Evren, “Onbinlerce kişi mücadele kararlığının göstermiştir. Kızılcahamam kararlarını dayatanlara bedelini ödeteceğiz” diye konuştu.