26 Kasım 2008 Çarşamba

DTP: DTP'liler Patnos'ta 20 bin kişi tarafından karşılandı

DTP'nin yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği bölge gezileri sürüyor. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ile DTP'li milletvekilleri ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu DTP'liler, Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde 20 bin kişi tarafından karşılandı.
DTP'nin yerel seçimler çalışması kapsamında düzenlediği bölge gezileri sürüyor. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Özdal Üçer, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ile DTP Genel Merkez yöneticilerin de aralarında bulunduğu DTP'liler, Ağrı'nın Patnos İlçesi girişinde bulunan Değirmendözü (Gamişvan) Köyü girişinde DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk ve yöneticiler tarafından karşılandı. Daha sonra ilçe merkezine gelen DTP'liler, DTP Patnos İlçe binası önünde yaklaşık 20 bin kişi tarafından "Biji Serok Apo", "Kürdistan'a hoş geldiniz" sloganlarıyla karşılandı.
DTP Patnos İlçe binası önünde halka seslenen DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, PKK Lideri Abdullah Öcalan için hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Hükümete şantaj politikasından vazgeçmeye çağıran Ayna, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'inin Genelkurmay Başkanı gibi davranmakla eleştirdi. Bölge gezisiyle ne kadar büyük güç olduklarının farkına vardıklarını söyleyen Ayna, şunları kaydetti: "Son bir yıldır hepsi ağız birliği etmişçesine diyorlar ki bir olalım DTP'yi bitirelim. Biz sadece 21 milletvekiliyiz. Ama yine de bizden korkuyorlar. Aslında korktukları sizlersiniz. Kürtlerdir. Ama diyoruz ki, bizden korkmayın. Kürtler bu topraklarda özgürce eşit bir şekilde yaşamak istiyor. Başbakan bundan önce Diyarbakır, Hakkâri ve Van'a geldi. Ama ne hale geldiğini gördü. Nasıl bu hale geldiğine şaşırdı. Bu halk çözümsüzlük politikasından dolayı birçok hükümeti götürdü. Sizi de götürecektir."
Başbakan'ın Hakkâri gezisinde "Burada havaalanı yaptık Kürtler daha ne istiyor" sözlerini hatırlatan Ayna, şunları belirtti: "Bu sözler Kürt halkına hakarettir. Yahya Menekşeler, Ahmet Özkanlar siz havaalanı yapasınız diye şehit düşmediler. Özgürlükleri için şehit düştüler. Şimdi de Adalet Bakanı diyor ki 'Biz İmralı'ya birkaç kişi göndeririz ama önce bombalar dursun' Sen Genelkurmay Başkanı mısın bu sözleri söylüyorsun? Senin görevin eşit davranmaktır. Kürt sorunu şantajla çözülmez. Siz kime şantaj yapıyorsunuz. Bu yol yanlış yoldur. Bu yoldan dönün."
Ayna'nın konuşmasının ardından DTP'lilerin içinde bulunduğu konvoy Ağrı'nın Tutak İlçesi'ne doğru yola çıktı.