26 Kasım 2008 Çarşamba

Korucular Eğirdir’de eğitiliyor

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde korucubaşı Nesim Timur’un Mezra Beldesi’ne bağlı köylerden 60 kişiye zorl köy koruculuğu başvurusu yaptırdığı bildirildi. Konuya ilişkin bilgi veren ve adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Çığlıca, Emekli, Kayabaşı ve Gökçek köylerinden 60 kişinin korucu olmak için başvuru yaptığını söyledi. Yetkili, “Demokrat Partili olan Mezra Belde Başkanı Hüsnü Timur’un korucubaşı olan kardeşi Nesim Timur öncülüğünde 60 kişinin korucu olmaları sağlandı” dedi. 60 kişilik korucu grubundan 30’unun ise operasyonlarda öncü birlik olmaları için ‘Hançer Timi’ olarak adlandırılan grup olarak seçildikleri ve gruba dahil olmaları için başvurularının Mardin’e yapıldığını söyleyen yetkili şöyle dedi: “Bu 30 kişilik grup Isparta’ya gönderilerek orada özel harekat timiyle birlikte eğitim alıp daha sonra bölgeye gelerek operasyonlarda öncülük yapacaklar. Ancak Nesim Timur öncülüğünde başvurularını onaylatmak için Mardin’e giden 30 kişiden 5’i çürük çıkınca geri gönderildi. 25 kişi Mardin’de başvuruları onaylandıktan sonra Isparta’ya gönderildiler. Burada özel harekatçılarla birlikte eğitim alacaklar. Daha sonra da bölgeye gelerek JİTEM elemanı olarak çalışacaklar” dedi.

‘Hançer Timi’ndeki korucular

‘Hançer Timi’ adı da verilen grupta yer alanlardan bazılarının isimleri ise şöyle: “Fahri Kaya, Rahmi Balık, Orhan Tekin, Servet Kaya, Ali Tekin, Aydın Timur, Kemal Balık, Ahmet Kaya, Cevdet Kaya, Suphi Kaya, Yakup Kaya, Nesim Kaya, Faysal Özlü ve soyadları öğrenilemeyen Bülent, İsmet ve Fevzi.”

Erdoğan da ziyaret etmişti

Korucuların eğitildikleri Isparta Dağ Komando Tugayı, 4 Kasım’da Türk Başbakan Erdoğan ve bakanları tarafından ziyaret edilmişti. Isparta Dağ Komando Okulu ziyareti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un brifing önerisiyle gündeme gelmişti. Komando okulunda Kürdistan’da görev yapacak devlet güçleri 9-16 hafta arasında eğitiliyor.

ANF/ŞIRNAK