29 Kasım 2008 Cumartesi

Bölücülüğün Boylesi

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bölge gezisinde yaptığı “Ya sev ya terk et” söylemi hala tartışılırken İskenderun’da skandal bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı kentin her yerine “Ya sev ya terk et” yazılı dev afişler astırdı. Belediyenin internet sitesinde “Ölürüm Türkiyem” şarkısı çalınırken, “Türkiye Türklerindir” yazması da dikkat çekti.
MHP’lerin bile artık sahip çıkmadığı ırkçı ülkücü sloganları, hükümetten örnek alan belediye başkanları da kullanmaya başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bölge gezisinde yaptığı “tek millete karşı çıkan istediği yere” gitsin açıklamasının yankıları bile bitmeden İskenderun DP’li Belediye Başkanı Mete Aslan, ilçenin dört bir yanında bulunan bilbordlara “Bu vatan bizim. Ya sev ya terk et” yazılı dev afişler astırdı. Belediye Başkanı’nın imzası ve resminin bulunduğu afişler, ilçedeki tüm otobüs durakları ve bilbordlarda yer aldı.
Irkçı internet sitesi
Ancak belediye başkanının Türkiye’de yaşayan halklara düşmanlığı bu kadarla da kalmıyor.
Belediyenin adresli internet sayfasında ise yine ülkücülerin söylediği “Ölürüm Türkiye” şarkısı çalıyor. Sitenin üst kısmında ise “Bu memleket tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve ebediyen de Türk olarak yaşayacaktır. Türkiye Türklerindir” yazısı bulunuyor. Türklerden önce bir çok halkın anavatanı olan Anadolu’nun tarihini, Türklerle başlatan Belediye Başkanı Mete Aslan’ın tüm bunlar nedeniyle Türk Ceza Kanununun (TCK) ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan yargılanıp yargılanmayacağı da merak konusu.
TCK 216 madde şöyle diyor: Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(HABER MERKEZİ)
Başbakan ve bakan böyle olursa

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari ziyaretinde yaptığı konuşmada “Biz ne dedik? ‘tek millet’ dedik. Ne dedik? ‘tek bayrak’ dedik. Ne dedik? ‘Tek vatan’ dedik? Ne dedik? ‘Tek devlet’ dedik. Buna kim karşı çıkabilir yahu? Buna karşı çıkabilenin bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin. Bundan daha normal şey ne olabilir” diyerek “ya sev ya terket” demeye getirmişti. Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise Brüksel’de yaptığı bir açıklamada sarf ettiği , “Bugün eğer Ege’de Rumlar devam etseydi ve Türkiye’nin pek çok yerinde Ermeniler devam etseydi, bugün acaba aynı milli devlet olabilir miydi?” sözleri ile şok etkisi yaratmıştı.

ABD’nin sloganı

“Ya sev ya terk et” sloganı Türkiye’de MHP patentli olsa da sloganın anavatanı ABD. İngilizcesi “Love it, or leave it” olan slogan ilk kez 1940 yılında ABD’de bir radyo yorumcusu tarafından söylendi. 1950 yılında Cumhuriyetçi partinin seçim sloganı haline geldi. ABD’de siyahi harekete karşı ırkçı beyazların, solculara karşı McCarthy’cilerin, Vietnam işgali sırasında da savaş karşıtlarına karşı savaş borazancılarının sloganı olarak sık sık kullanıldı.