24 Kasım 2008 Pazartesi

Türk subaylar Kürt askerleri öldürüyor!

HPG Anakarargah Komutanlığı, Türk ordusu içerisinde yer alan subay ve rütbeli askerlerin çatışmalar sırasında bilinçli bir şekilde Kürt askerler ve korucuları öldürdüğünü bildirdi.

Konuya ilişkin bir araştırma yaptıklarını belirten HPG Anakarargah Komutanlığı, Kürt kökenli asker ve korucuların çatışma esnasında rütbeliler tarafından öldürülerek kamuoyunun yanıltıldığını kaydetti.

HPG, 19 Kasım'da Lice'deki karakol baskınını da örnek göstererek, 'Bu eylemde de görüldüğü gibi genel olarak TC ordusu ile HPG güçlerimiz arasında yaşanan çatışma ve eylemlerde TC ordusu içerisinde yer alan subay ve rütbeli askerler, bilinçli olarak çatışma veya eylem esnasında Kürt askerleri ve korucuları öldürmekte ve bunları kamuoyu nezdinde çarpıtarak kamuoyunu yanıltmaktadır' dedi.

'Bilinçli ve kirli bir yaklaşım olarak dikkatleri çeken ve yaptığımız araştırmalar sonucunda bu tür sonuçlara ulaştığımızı kamuoyuna bir kez daha duyurmak istiyoruz' diyen HPG Anakarargah komutanlığı, Kürt ailelerini, Türk ordusunun işlediği suçlara ortak olmamaya çağırdı.

HPG, 'Bu vesileyle Kürt gençlerini de TC ordusunda askere gitmemeye çağırıyoruz. Kürt ailelerini de kendi çocuklarını askere göndererek onların yaşamlarını yitirmesinde suç ortağı olmamalarını, yine kendi çocuklarının gerillaya karşı savaştırarak bu suçu işlememeleri gerektiğini belirtiyoruz' çağrısını yaptı.

BEHDİNAN / ANF