21 Kasım 2008 Cuma

Polis Vuruyor!

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir polis memurunun hırsızlıktan sabıkalı Soner Çankal’ı ayağından vurarak yakaladıktan sonra kafasına ateş ederek öldürdüğü iddia edildi. Polis kaynakları, polis memurunun zanlının yakınları tarafından saldırıya uğrayınca ateş açmak zorunda kaldığını, Çankal’ın da bu sırada vurulduğunu söylerken, görgü tanıkları, polisin Çankal’ı önce ayağından vurarak yakaladığını ardından kafasından vurduğunu öne sürdü. Polis tutuklandı.
Görgü tanıklarından Dilber Toplayan, İsmail Aktan ve Fatih Ak’ın verdiği bilgiye göre Ankara’nın gecekondu semtlerinden biri olan Çinçin’de yaşanan olay şu şekilde gelişti.
Soner Çankal, önceki gün akşam saatlerinde İbrahim ve Veysel isimli arkadaşlarıyla evlerine yakın bir sokakta amcasına ait arabada oturuyordu. Seğmenler Polis Karakoluna ait dört kişilik Polis ekibi mahallede rutin kontrollerini yapıyordu. Polisler, Çankal ve arkadaşların bulunduğu arabayı da kontrol etmek istedi. Polisler önce Çankal ve arkadaşlarını araçtan indirdi. Bu sırada Soner paniklenip kaçmaya başladı. Soner, 15-20 metre kaçmıştı ki polis memuru A., 4-5 el ateş etti ve Soner ayağından vuruldu.

‘Sık kafasına’
Polis A., koşarak Soner’i yakaladı. O sırada H. adlı Komiser, ‘Soner’se sık kafasına’ diye bağırdı. Polis A., Soner’i vurdu. Görgü tanığı Dilber Toplayan’ın verdiği bilgiye göre, Polis A. Soner’in yanına bir silah, bir miktar uyuşturucu koydu. Görgü tanıkları aynı polisin kendini yaraladığını ve olaya boğuşma görüntüsü kazandırmaya çalıştığını iddia etti.
Soner Çankal’ın ölümünün ardından evini ziyaret eden mahalleliler, motorlu ekibin uzun zamandır mahalleyi kontrol altına almak için baskı yaptığını öne sürdü. Soner Çankal’ın annesi Yeter Çankal’ın hırsızlık suçundan tutuklu olduğu, Babası Muharrem Çankal’ın da kâğıt toplayarak geçimini sağladığı öğrenildi.
Baba Muharrem Çankal, oğlunun 17 yaşında olduğunu belirterek şöyle konuştu:? “H. isimli komiser Soner’i kafaya takmıştı zaten. Oğlum aranıyordu ama gelip kafalarına mı sıkmaları mı lazımdı.”
Emniyet kaynaklarından yapılan açıklamada ise olay çok farklı anlatılıyor. Polisin verdiği bilgilere göre devriye görevi yapan asayiş şube müdürlüğüne bağlı bir ekip, önceki gece geç saatlerde iki ayrı hırsızlık suçundan aranan ve hırsızlıktan sabıkalı olduğu kaydedilen Soner Çankal’ı gözaltına almak istedi. Polise karşı koyarak oturduğu mahalleye doğru kaçan Çankal’ı kovalayan polis memuru, Çankal’ın yakınlarının saldırısına uğradı. Bıçaklı ve sopalı olduğu bildirilen kişilerce dövülmekten kurtulmak için polis memuru yerde yatarken ateş açtı. Polis memurunun da yaralanarak hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Olay yerinde bir tabanca,uyuşturucu madde ve bir bıçak ele geçirildi.
21/11/2008