29 Ekim 2009 Perşembe

Aleviler 8 Kasım'da Kadıköy'de buluşuyor...


Alevi Bektaşi Federasyonu'na (ABF) bağlı Alevi örgütleri geçtiğimiz yıl Ankara'da gerçekleştirdikleri kitlesel mitingin ardından 8 Kasım 2009 Pazar günü İstanbul'da Kadıköy'de alana çıkacaklar. "Demokrasi ve laiklik" taleplerini dile getirmek için miting düzenleyecekler. Miting hazırlık çalışmaları kapsamında Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar da ziyaret ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde KESK'i ziyaret eden ABF Heyeti, arkasından Halkevleri, TMMOB, TTB, Genel-İş Sendikası, Divriği Vakfı ve Kültür Derneği, Kars Demokratik Dernekler Federasyonu'nu ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında önümüzdeki günlerde Eğitim Sen Genel Merkezi ve çeşitli siyasi partiler ile görüşmeler yapılacak. Geçen yıl Ankara’da gerçekleştirilen kitlesel mitingin ardından düzen güçleri konuyu gündemine alarak, farklı söylemlerle ama özünde aynı mantıkla Alevi kültürünün gericileştirilmesi, Aleviler’in muhalif niteliğinin yok edilmesi, düzene yedeklenmesi için çaba harcamaya başladılar. Ancak sermaye devleti Alevileri potansiyel tehlike ve düşman olarak görmeye devam etmektedir. Aleviler, yıllardır mezheplerinden dolayı baskı görmektedirler. Zorunlu din dersleriyle, ibadetlerinin tanınmamasıyla, Sünni propagandasıyla, köylerine zorla dikilen camilerle, inançlarının yok sayılmasıyla çeşitli biçimlerde engellenmektedirler. Bugün sermaye devletinin var olduğunu iddia ettiği laiklik sözde bir laikliktir. Sermaye devleti diyanet işleri kurumuyla, zorunlu din dersleriyle, devletin dinini Sunni mezhebi olarak tanımlamakla, maaşa bağladığı onbinlerce din adamıyla dinsel gericiliği bizzat örgütlemektedir.
Alevi işçi ve emekçiler devletin sahte açılımlarına ve çözümlerine kanmamakta, demokrasi ve laiklik mücadelelerine devam etmektedirler. Çünkü bugün Alevilere yönelik baskı, demokrasi ve laiklik mücadelesinden ayrı düşünülemez. Ancak, devlet ve din işlerinin tam olarak ayrıldığı, diyanetin dağıtıldığı, zorunlu din derslerinin kaldırıldığı, devletin kurumlarından maaşlı din adamlarının arındırıldığı, hiçbir dinsel faaliyete devlet yardımının yapılmadığı vb. istemler, ancak demokrasi ve gerçek laiklik mücadelesinin tek tutarlı temsilcisi devrimci işçi sınıfının öncülüğünde bir mücadele ile elde edilebilir.
Sınıf devrimcileri İstanbul’da 8 Kasım mitingine bu bakış ve bilinçle hazırlanacak, tüm işçi ve emekçileri mücadeleye çağıracaklar. Sınıf devrimcileri bugünden buna uygun bir hazırlık yaparak tüm güçleriyle, talep ve pankartlarıyla, enerji ve coşkularıyla Kadıköy’de olacaklar.
Toplanma Yerleri :
Saat 11:00'de
* Tepe Nautilus
* Haydar Paşa Numune Hastanesi Önü
* Salı Pazarı
Miting :
Saat 13.00
Kadıköy Meydanı