30 Ekim 2009 Cuma

Dursun Çiçek ve 7 asker Adliye'de

"İrticayla Mücadele Eylem Planı"yla ilgili savcılık tarafından ifadeye çağrılan askerler Beşiktaş Adliyesi'ne geldi. Adliyeye gelen 8 asker arasında belgenin altında imzası olan Albay Dursun Çiçek de bulunuyor.

"İrticayla Mücadele Eylem Planı" adıyla Genelkurmay Karargahı'nda hazırlanan ıslak imzalı darbe belgesi ile ilgili 8 asker savcılıkta ifade veriyor.

Belgenin altında imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek ile Albay Şükrü Kısadere, Üsteğmen Sakallı, Üsteğmen Bozkurt, Asteğmen Başçavuş Orhan, Üsteğmen Karacaer, Üsteğmen Şahin ve soyadının Sülük olduğu belirtilen bir sivil memur, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne savcıların giriş yaptığı kapıdan girdi. Askerler, adliyeye girerken yüzlerini gizledi.
Bir subayın, belgenin orijinalini savcılara göndermesiyle ortaya çıkan darbe planı ile ilgili 6 askere ifade için ihtarlı davet mektubu gönderilmişti. Subaylar ıslak imzalı eylem planının yer aldığı ihbar mektubundaki belgeleri yok etmekle suçlanıyor.

Türkiye'nin gündemine aylar önce gelen İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın, sahte olduğu iddia edilmiş ve askeri savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Ancak konu, geçtiğimiz günlerde bir subayın Ergenekon savcılarına gönderdiği ıslak imzalı belge ve beraberindeki 5 sayfalık ihbar mektubuyla tekrar gündeme geldi.

Belgeyi gönderen subay, "Tartışmaların başladığı dönemde Albay Dursun Çiçek'in odasındaki belgelerin imha edildiğini, kendisinin sadece bu belgeyi kurtarabildiğini" yazmıştı.