21 Ekim 2009 Çarşamba

Kızıl Bayrak'a saldırı protesto edildi


Kızıl Bayrak okurları ve muhabirinin Cevizlibağ köprüsünde dergi satışı sırasında saldırıya uğramaları hakkında İHD’de bir basın açıklaması yapıldı.
.
13 Ekim günü Cevizlibağ köprüsünde dergi satışı yapan 3 Kızıl Bayrak okuru ile dağıtımı görüntüleyen Kızıl Bayrak muhabiri zabıta ve sivil polisler tarafından saldırıya uğramış, ardından muhabir kaçırılmış ve Zeytinburnu’nda dövülerek arabadan atılmıştı.
.
Dün İnsan Hakları Derneği (İHD)’de, yaşananları kamuoyuna teşhir etmek için Kızıl Bayrak tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Kızıl Bayrak adına okunan basın metninde olaylar anlatılarak "Sivil polislerin ve AKP’li faşistlerin bu saldırısı bizi susturamaz, ancak çürümüş düzene duyduğumuz öfkeyi bileyebilir" dendi.
.
Açıklamanın ardından saldırıya uğrayanlara söz verildi. İlk olarak konuşan Kızıl Bayrak okuru, 13 Ekim günü saat 18:30 sularında Cevizlibağ köprüsünde dergi satmakta iken zabıtanın gelerek kendilerini engellemeye çalıştığını, bu fayda etmeyince ise 15-20 kişilik bir zabıta grubu ve sivil kişilerin kendilerinin üzerine saldırıp darp etmeye başladığını anlattı. Bu sırada teşhir konuşmalarıyla çevreye seslendiklerini anlatan Kızıl Bayrak okuru, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
.
Sonrasında ise kaçırılıp saldırıya uğrayan Kızıl Bayrak muhabiri Yılmaz Yaşar konuştu. Yaşar, o gün dergisi tarafından satışı görüntülemekle görevlendirildiğini, görevini yapmaktayken kendisine saldırılıp sürüklenerek bir arabaya götürüldüğünü, arabanın içerisinde darp ve küfürlerin devam ettiğini ve hafıza kartı ile muhabir kimliğinin zorla alındığını, sivil polis olması muhtemel birisinin kendisini ‘tanıdığını’ söylediğini ve diğerlerinin de ona ‘Götürüp öldürelim mi?’ diye sorduğunu, daha sonrasında Zeytinburnu sahili yakınlarında arabadan atıldığını anlattı.
.
Yaşar, işçi-emekçilerin doğru haber almalarını engellemeye ve sosyalist basını susturmaya yönelik olduğunu ifade ettiği bu saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.