26 Ekim 2009 Pazartesi

REDHACK (Kızıl Hacker'lar) Şili'deki Mapuche yerlilerini unutmadı!

Bilindiği gibi, Şili’deki Mapuche yerlileri örgütü Arauco Malleco Koordinasyonu (CAM), bu Salı günü yaptığı açıklama ile Şili devletinin Mapuche halkına karşı uyguladığı şiddeti durdurmaya niyetinin olmaması nedeniyle Şili devletine karşı savaş açtıklarını ve bu ülkenin vatandaşlığını reddettiklerini, ayrıca otonom Mapuche halkının topraklarının da Bio Bio Nehri’nden ülkenin güneyine kadar olan kısmı olduğunu ilan ettiler.

Elimize e-posta kanalıyla geçen bilgiye göre, devrimci dayanışmanın 1997′den bu yana güzel bir ifadesi olan, teknolojik alandaki devrimcilerin siber savunma birimi REDHACK yani Kızıl Hacker’lar Mapuche halkıyla dayanışma amacıyla bir dizi Şili tabanlı site hackleyerek (kırarak) Mapuche halkının yanında olduklarını, Mapuche yerlilerinin yanlız olmadıklarını ifade ettiler.

REDHACK tarafından yapılan açıklamada; Şili devleti ile Mapuche yerlileri arasındaki çatışma ortamı, Mapuche önderlerinden Jaime Mendoza’nın Şili polisi (Carabineros) tarafından bir araziden zorla çıkarıldığı esnada öldürülmesi nedeniyle bir süreden beri iyice şiddetlenmiş durumdaydı, Yerli örgütün yerel bir radyo tarafından yayınlanan deklarasyonunda, ‘Şili Cumhuriyeti ile olan diyalog sürecine son veriyoruz ve savaş ilan ediyoruz’ denilmişti. "Bizlerde, Şili devletinin Mapuche halkına karşı uyguladığı şiddeti sona erdirme niyeti taşımadığı için Şili tabanlı siteleri “bildiri hacking” yöntemiyle hackleyerek, orak-çekiçlerimizle, Mapuche yerlilerinin yanlarında olduğumuzu onlarca sayfadan haykırdık” denildi.

Hacklenen (kırılan) sitelerin tam listesi için: http://www.zone-h.org/archive/defacer=RedHack-International
Hacklenen Türkiye tabanlı 9120 site listesi için: http://www.zone-h.org/archive/defacer=RedHack
RedHack resmi sitesi: http://www.kizilhack.org/

RedHack'in saldırılarının devam edeceğini bildiren açıklama, “devrimci dayanışma”nın önemini vurgulayarak son buluyor. Bizlerde REDHACK'e çalışmalarında başarılar diliyoruz.