28 Ekim 2009 Çarşamba

Domuz gribinde ikinci ölüm

Domuz gribinden bir kişi daha öldü. Manisa'nın Salihli ilçesinde bir üniversite öğrencisi yaşamını yitirdi. Domuz gribinden ölenlerin sayısı ikiye yükseldi. Vaka sayısı gün geçtikçe artıyor.
Manisa'nın Salihli ilçesinde domuz gribi şüphesiyle tedavi gören bir genç hayatını kaybetti. İstanbul'dan memleketi Salihli'ye gelen ve dün sabah fenalaşarak Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 28 yaşındaki Yusuf D., hastalık belirtilerinin domuz gribine benzemesi üzerine Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. H1N1 virüsü taşıma ihtimali üzerine sağlık görevlilerinin maskeyle müdahale ettiği Yusuf D., burada izole edilmiş özel odaya alınmıştı. Solunum sıkıntısı çektiği belirtilen Yusuf D., dün gece hayatını kaybetti.
Yusuf D.'nin ölüm nedeninin geçirdiği yoğun zatürre olduğu öne sürülüyor. Sağlık Bakanlığı, Manisa'da Pandemik A (H1N1) gribi ön tanısıyla yoğun bakımda tedavi görürken hayatını kaybeden hastadan alınan numunenin incelendiğini açıkladı.
Urfa'da iki okul tatil
Türkiye'de domuz gribinden 2 kişi ölürken, vaka sayısı da her geçen gün artıyor. Urfa'da da vaka görüldü. Urfa İl Sağlık Müdürlüğü, kentte 12 kişide domuz gribi virüsüne rastlandığını duyurdu. Açıklamada, “İlimizde son bir hata içerisinde grip benzeri şikayetlerle toplam 14 hastadan alınan numuneler Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'na gönderilmiş ve bu vakalardan 12 hastada domuz gribi pozitif, 2 hastada ise negatif sonuç alınmıştır” denildi. Urfa'da virüsün görüldüğü Gazi Lisesi ve Sabiha Özlek Lisesi, 1 Kasım'a kadar tatil edildi.
Adana'da vaka sayısı 5
Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, kentte tespit edilen vaka sayısının 5'e çıktığını bildirdi. Kemik, bir ilkokul öğrencisi ile Diyarbakır'dan gelen bir kişide virüse rastlandığını ifade etti.
Diyarbakır'da 56'ya ulaştı
Diyarbakır'da geçen hafta dört okulda görülen domuz gribi hasta sayısı 56'ya yükseldi. Hastalığa yakalanan ve içlerinde çocukların da bulunduğu 56 kişinin evlerinde tedavi edildikleri öğrenildi.
Aşılar yola çıktı
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, domuz gribi aşılarının illere gönderilmeye başlandığı bildirildi. İstanbul'a ilk etapta 60 bin doz gönderildi.