28 Ekim 2009 Çarşamba

Rojin'den Serdar Turgut'a suç duyurusu

Kürt sanatçı Rojin, kendisi hakkında “Onu dağa kaldırır, seks kölem yapardım” şeklinde köşe yazısı yazan Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Rojin, “Davanın takipçisi olacağım” dedi.

Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut, 24 Ekim 2009’da “PKK Teröristi Olmadığıma Pişmanım” başlıklı ırkçı bir yazı kaleme aldı. Turgut yazısında “PKK militanı olduğunu hayal ederek dağda seks partileri olduğunu, hoşlanabileceği hiçbir kadın PKK’lı görmediğini bu yüzden de şehre inerek Rojin’i dağa kaldırıp seks kölesi haline getireceğini yazdı.”

Yazının yayınlanmasından sonra sanatçı Rojin, Turgut'un köşe yazısında kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ve Kürt olduğu için ırkçılık yaptığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. 26 Ekim günü avukatıyla birlikte Bakırköy Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunan Rojin, savcılığa verdiği şikâyet dilekçesinde, Serdar Turgut’un “cinsel taciz” ve “basın yoluyla hakaret” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Rojin ayrıca Turgut hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat talebinde de bulundu.

“Irk ayrımı yaptı”

Yazının gazetenin internet sitesinden de kaldırılmasını talep eden Rojin, dilekçesinde, “Serdar Turgut çirkin ifadelerle aleyhimde yazdığı ahlaksız çirkin ifadelerle ırk ayrımı yapmıştır. Hem Kürt kökenli olduğum için aşağılandım, kadın olduğum içinse cinsel istismara maruz kaldım” dedi. Rojin, bu hakaretleri kendi şahsında tüm kadınlara yapılmış saydığını ve örnek olması için davanın takipçisi olacağını kaydetti.

Soruşturma sonunda dava açılırsa Serdar Turgut, 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak.