28 Ekim 2009 Çarşamba

Aysel Tuğluk: Hukuk ayrımcılık yapıyor

DTP Amed Milletvekili Aysel Tuğluk, dokunulmazlığına rağmen hapis cezası alan ilk milletvekili oldu. Tuğluk'a Batman'da yaptığı konuşma nedeniyle 18 ay hapis cezası verildi. Aysel Tuğluk, "Kimligimizden dolayı ve DTP'li olmamız nedeniyle ayrı bir hukuk uygulanıyor. Hukuk ayrımcılık ve bölücülük yapıyor" dedi.

DTP Amed Milletvekili Aysel Tuğluk, Şubat ayında Batman'da yaptığı konuşma nedeniyle 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tuğluk, dokunulmazlığa rağmen, ceza alan ilk milletvekili olarak tarihe geçti.

Doğruları söylemeye devam edeceğiz
Aysel Tuğluk, Etkin Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Çoçukların öldürüldüğü, onlarca yıl ceza aldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle bizim aldığımız cezalar önemsizleşiyor" dedi. DTP Milletvekili Tuğluk, DTP üzerindeki hukuki ve siyasi baskılara dikkat çekerek, "Hukuk, miletvekilliği dokunmazlığına rağmen, kimliğimiz ve DTP'li olmamız nedeniyle ceza vererek ayrımcılık ve bölücülük yapıyor. Herkese uygulanan huhuk bize de uygulansın istiyoruz" dedi. Aysel Tuğluk, doğruları, gerçekleri ve bildiklerini halka söylemeye devam edeklerini ifade etti.

DTP kontrol altına alınmaya çalışılıyor
Tuğluk, cezanın, Kürt sorununda onurlu, demokratik barış tartışmaları ve tıkanan sürecin önünü açmak için barış gruplarının geldiği koşullarda verildiğine dikkat çekti ve şunları söyledi: "Böyle bir dönemde ceze verilmesi DTP'yi tehdit ederek baskılanma yaratma niyetidir. DTP bütün yöntemlerle kotrol altına alınmaya çalışılıyor. Bu beklenti çok yanlış bir beklenti. Oysa yapılması gereken DTP ne diyor ne istiyor bunu anlamaktır."

12 Eylül anayasası değişmeli
DTP Milletvekili Tuğluk, verilen cezanın 12 Eylül anayasasının ürünü olduğunu ifade ederek, "Bu Anayasa tektipleştirici, inkarcı ve ideolojik bir anayasa, değişmesi gerekiyor. Kısmi diğişikliklerle bu anlayış ortadan kaldırılamaz."