17 Ekim 2009 Cumartesi

Zere yavaş yavaş öldürülüyor


İlerici, devrimci kurumlar, dün akşam bir kez daha Güler Zere'ye özgürlük istedi. İstiklal Caddesi, “hasta tutsaklar serbest bırakılsın” sloganıyla çınladı.

Güler Zere'ye Özgürlük Platformu, her cuma akşamı İstiklal Caddesi'ne yaptığı yürüyüşlere dün akşam da devam etti. Taksim Tramvay Durağı'nda biraraya gelen 300'ü aşkın kişi, Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca, “Güler Zere serbest bırakılsın”, “Merhamet değil, adalet istiyoruz”, “Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Katil devlet hesap verecek” sloganlarını attı.

Galatasaray Meydanında platform adına açıklamayı Emekli Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Kaşkır yaptı. Son 9 yılda hapishanelerdeki 309 insanın katledildiğini belirten Kaşkır, hasta tutsaklar Güler Zere, Erol Zavar, Mehmet Yeşiltepe, Gülezar Akın'ı hatırlatarak tahliye edilmedikleri takdirde yeni ölümlerin olacağı uyarısında bulundu.

Kaşkır, devlet tarafından uygulanan politikaların bilime, akla, vicdana aykırı olduğunu söyledi. Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu'nun, onkolog üye bulunmadan kanser hastası Güler Zere için ölüm kararı verdiğini hatırlattı.

Bu karara yapılan itirazdan hala bir sonuç alınamadığına dikkat çeken Kaşkır, Adli Tıp Genel Kurulu'nun evrakların eksik olmasını gerekçe gösterdiğini belirtti, “Aylardır eksik evrak var denilerek Güler Zere tahliye edilmiyor. Bu karar ile Zere yavaş yavaş öldürülüyor” dedi. Güler Zere'nin halen Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Mahkum koğuşunda ayakları kelepçeli halde tutulduğunu belirten Kaşkır, Güler Zere ve diğer hasta tutsakları derhal serbest bırakılmasını istedi.