16 Ekim 2009 Cuma

DTP’Lİ ÖĞRENCİ BIÇAKLANDI, JANDARMA FAİLLERİ TEDAVİ ETTİRİP BIRAKTI


DTP'li yöneticiler “Bu olayın failleri bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmalıdır” derken, üniversitedeki olay sonrası “vukuat raporu” hazırlayan jandarmanın saldırıyı gerçekleştirenleri Tıp Merkezi’nde tedavi ettirip serbest bıraktığı ortaya çıktı
İnönü Üniversitesi kampüsündaki solcu öğrenciler ile okul dışından gelen bazı kişiler arasındaki gerginlik bıçaklı saldırıya dönüştü. Sonuç: DTP üyesi Fırat Bulut ağır, iki öğrenci arkadaşı da hafif yaralandı.
Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nde bir haftadır süren sözlü tartışmalar pazartesi günü öğrenci olmayan bir kişinin Battalgazi Öğrenci Yurdu’na gelerek Kürt kökenli bir öğrenciyi tehdit etmesiyle tırmanışa geçti.
Önceki gün, 16.40’da üniversite içerisindeki otobüs duraklarında bekleyen sol görüşlü öğrencilere ile okul dışından gelen kişilerin de aralarında bulunduğu bir grup arasında kavga çıktı.
Öğrenci olmayan 7 kişi yaralandı. Yaralananların Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Üniversiteye gelen jandarma 8 öğrenciyi gözaltına aldı. İfadeleri alınan öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.
DTP’Lİ ÖĞRENCİ AMELİYAT EDİLDİ
İnönü Üniversitesi’nde yaşanan bu gerginlik dün de kent merkezinde sürdü. Öğlen saatlerinde Malatya Merkez Postanesi çevresinde toplanan ve öğrenci olmayan 10 kişilik grup, şehir merkezinde yakaladıkları üç kişiye saldırıda bulundu. Yapılan saldırıda İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencisi Fırat Bulut, vücuduna aldığı satır ve bıçak darbeleri sonucunda yaralandı. Aynı zamanda Demokratik Toplum Partisi (DTP) Malatya Merkez İlçe Yöneticisi de olduğu belirtilen Bulut, Tıp Merkezi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Bulut’un yanında bulunan ve hafif yaralanan Soner Demiroğlu ve Uğur Ahmet Yaşar tedavilerinin ardından taburcu edildi.
‘FAİLLER YARGI ÖNÜNE ÇIKARILSIN’
Yaralıların hastaneye kaldırılmasından sonra olayı duyan bazı öğrenciler Turgut Özal Tıp Merkezi’nin önünde toplanarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, üniversite içerisinde yaşanan olayda, öğrenci olmayan kişilerin de okul içine girerek provokasyon ortamı yaratıkları belirtildi.
DTP Malatya Merkez İlçe Başkanı Zeki Kılıçgedik, olayların organize bir şekilde geliştiğini söyledi. Kılıçgedik, “Bu olay bizim için çok önemli, failleri bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmalı” diye konuştu.
İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan İçen, Fırat Bulut’un sağlık durumunun iyi olduğunu, endişelenecek bir durumun olmadığını söyledi. BirGün Malatya

Jandarma saldırının faillerini biliyor
İNÖNÜ Üniversitesi’nde önceki gün meydana gelen olay, Jandarma Vukuat Raporu'na şöyle yazıldı:
“13.10.2009 günü saat 16.40 sıralarında Malatya-İnönü Üniversitesi Kampüsü otobüs durakları bölgesinde karşıt görüşlü öğrenciler S.O (Mehmet oğlu 1984 d.lu) ile E.G.G (Cumali oğlu 1988 d.lu) arasında çıkan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, otobüs durakları bölgesinde bekleyen (10-15) kişilik öğrenci grubunun da olaya karışması ile çıkan kavgada hafif şekilde yaralanan Y.K. (Muzaffer oğlu 1989 d.lu), M.K.G (Hasan oğlu 1990 d.lu), E.G.G, V.Ş (Gürbüz oğlu 1988 d.lu ), Ü.K (Mehmet oğlu 1990 d.lu), U.A.Y (Kahraman oğlu 1989 d.lu) ve S.O Malatya Turgut Özal Tıp merkezinde ayakta tedavilerinin yapılmasına müteakip taburcu edilmişlerdir. Bilgi verilen C. Savcısının talimatıyla tahkikata başlanılmıştır.”