24 Şubat 2010 Çarşamba

Akman'a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun ve eski Başkanı Zahid Akman, “Görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle, 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA
RTÜK Başkanı Dursun ile halen üye olarak görev yapan eski Başkan Zahid Akman'ın da arasında bulunduğu 3'ü eski 9 RTÜK üyesi ve 5 bürokratının, “İdari yargı kararlarını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullandıkları” iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

2 YIL 6 AY HAPİS
Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi, RTÜK Başkanı Dursun, eski Başkanı Akman ve üye Abdulvahap Darendeli'yi 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, RTÜK Üyesi Mehmed Dadak ve eski üye Arif Merdol'ün 2 yıl 2 ay 10'ar gün, RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya, Üye Taha Yücel ile eski üyeler Şaban Sevinç ve Paşa Yaşar'ın ise 2 yıl 9 ay 10'ar gün hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Sanıkların ayrıca, Türk Ceza Kanununun 53. maddesi uyarınca belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması da kararlaştırıldı. Mahkeme, 5 bürokrat hakkında ise beraat kararı verdi. Sanık avukatlarının kararı temyiz edecekleri öğrenildi.