23 Şubat 2010 Salı

Yunanistan emekçileri grevde

Yunanistan'da ekonomik krizle mücadele adı altıda açıklanan ekonomik paketlere karşı kamu ve özel sektör çalışanları 24 Şubat 2010da ülke genelinde 24 saatlik genel greve gittiler ve emekçilerYunanistanda yaşamı durdular.

Sigorta sistemiyle emeklilik yaşında değişikliklerin yanı sıra maaşların dondurulması ve ödeneklerde kesinti öngören düzenlemelere karşı alanlara çıkacak olan Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (GESEE) grev çağrısı çerçevesinde 24 Şubatta yaşa durduruldu. Kamu, özel sektör, belediye, valilik, banka ve tüm toplu taşıma araçları çalışanlarının yanı sıra liman işçileri, doktorlar, öğretmenler, gazeteciler, gümrük ve vergi memurları ile arkeologların greve katılıyorı.

Panhelenik Gazeteci Sendikaları Federasyonu'nun (POESY) grev çağrısına basın yayın çalışanlarının yanıt vermesiyle yarın televizyon ve radyolarda haber bültenlerinin yayımlanmadığı, haber ajansları ile internet sitelerinin sayfalarının yenilenmediği, basın toplantılarının da yapılmayadığı bildirildi. Öte yandan başta başkent Atina olmak üzere birçok kent merkezinde greve giden emekçiler alanları doldurarak taleplerini haykırıyorlar.