19 Şubat 2010 Cuma

Cemaatçilerde her türlü ayak oyunu var: Çocuk kaçırma planı

İsmailağa cemaati soruşturma sürecinde dinlenen telefon görüşme tutanaklarında cemaatin bölge sorumlusu 4-6 grubundaki çocukların Milli Eğitim denetiminden nasıl kaçırılacağını planlıyor, Cemaat üyelerine ödenen maaşlar, Cemaatin kendilerine yapılan denetimler nedeniyle 28 şubat sürecinde bile bu kadar baskıyla karşılaşmadıkları tespit edildi.

Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, silahlı örgüt” olduğu iddiası üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na devrettiği İsmailağa cemaati soruşturmasına ilişkin telefon dinlemelerinde, resmi denetime karşı 4-6 yaş grubundaki çocukların durumu için aranan formüller de yer alıyor. Cemaatin bölge sorumlusu, “4-6 yaş grubundaki çocukları denetimden nasıl muaf tutacağı” sorusuna “Başkaları görünecek biz arkadan işimizi göreceğiz” karşılığını veriyor. T-24 internet sitesinin haberine göre; Erzincan Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla dinlenen telefon konuşmalarına ilişkin dökümde, cemaatin bazı üyelerine “çekinin ödenmemesi durumunda rejimi yıkmayı hayal eden görüntü ve konuşmaları savcılığa vereceğini” söyleyen bir kişinin ifadeleri de yer alıyor.

'28 ŞUBAT'TA BİLE AKP DÖNEMİNDEKİ KADAR BASKI OLMADI'

Telefon dinlemesine konu olan konuşmaların bir bölümünde, bazı cemaat temsilcilerinin AKP iktidarı döneminde dini faaliyetler için yapılan denetimden yakınmalarını içeren diyaloglar da yer alıyor. “28 Şubat'ta bile böyle olmadı” ifadesinin de dile getirildiği konuşmalarda “Oyunuzu AKP'ye değil Saadet'e verseydiniz bu işler başınıza gelmeyecekti” sitemi de bulunuyor. Yasal denetimde gereken evrak konusunda “hırsızlığa uğramış süsü verme” tavsiyesinin dikkat çektiği konuşmalara, liseye gitmek için ailesini ikna etmek amacıyla sinek ilacı içmeyi deneyen bir kız çocuğunun durumu da yansıyor. Cümle aynen şu: 'ÇOCUKLAR GÖRÜNMEYECEK, ARKADAN İŞİMİZİ GÖRECEĞİZ.'