26 Şubat 2010 Cuma

Çetin Doğan'ın sorgusu bitti

'Balyoz darbe planı' iddiası soruşturması kapsamında 4 gündür gözaltında tutulan Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, ifadesinin alınması için Adliye'ye getirildi. Doğan'ın ifadesini Savcı Bilal Bayraktar alıyor.Abdullah Öcalan’ı Kenya’dan getiren eski Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan ve Doğan'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi savcılıkta ifade verdi.

SORGU 9 SAAT SÜRDÜ
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın savcılık sorgusu tamamlandı. Sorgu yaklaşık 10 saat sürdü.

BALYOZ KURMACA
Avukatları, Doğan’ın kalp rahatsızlığı olduğunu belirterek, sorguya iki saatte bir ara verilmesini istediler. Savcılar dört saat sorgudan sonra ara verilebileceğini belirttiler. Ülgen, müvekkilinin ifadesinin başsavcı ya da vekili tarafından alınması gerektiğini aksi takdirde itiraz edeceklerini söyledi. Emniyette susma hakkını kullanan Çetin Doğan’ın avukatlarından İsmail Tepecik de “Bu senaryolar da uydurmacadır; Balyoz harekâtı da uydurmacadır” dedi.